Γεωργιάδης: Αν τους εκβιάσουμε θα μας διαλύσουν

Ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι «υποχώρηση των Ευρωπαίων χωρίς αξιολόγηση της τρόικας, δεν γίνεται».

«Όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε στις 6 Μαΐου του 2010 μια κριτική που δεχθήκαμε είναι ότι δεν τους είπαμε ότι θα χρεοκοπούσαμε. Η ΝΔ λέει ότι αν κερδίσει η ΝΔ έστω και με μία ψήφο, η πορεία της χώρας θα είναι μια πάρα πολύ καλή πορεία οικονομικά. Αν η ΝΔ βγει δεύτερη, η χώρα θα βρεθεί σε τρομακτικά μεγάλη περιπέτεια αν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει αυτά που λέει», σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Δεν λένε όλοι τα ίδια. Ο Σταθάκης είπε χθες, δεν θα μιλήσουμε με την τρόικα, θα μιλήσουμε απευθείας με τους πολιτικούς προϊσταμένους. Αυτό δεν γίνεται. Το προσπάθησε ο κ. Βενιζέλος τον Σεπτέμβριο του 2011. Τρεις μήνες παρακαλάγαμε να γυρίσει η τρόικα, αλλάξαμε κυβέρνηση για να γυρίσει».

«Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι αποκλείεται οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή κυβέρνηση να κάνει υποχώρηση χωρίς να έχει το χαρτί αξιολόγησης της τρόικας, είναι βλάκας», πρόσθεσε

«Η τρόικα τι ρόλο παίζει στην Ευρώπη; Παίζει τον ρόλο της ασπίδας των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Έχουν βάλει στο ενδιάμεσο την τρόικα για να προστατεύονται οι ίδιες οι κυβερνήσεις τις Ευρώπης. Δεν θέλει το Βερολίνο χωρίς την τρόικα. Έχετε ακούσει να λένε για διαπραγμάτευση χωρίς αξιολόγηση;», είπε ακόμα και συμπλήρωσε:

«Στον λαό πρέπει να λέμε την αλήθεια. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα φύγει η τρόικα, αφού κλείσει η αξιολόγηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε θα πληρώσει τα ομόλογα με έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού δημοσίου. Για να βγάλει η Ελλάδα έντοκα γραμμάτια, θέλει άδεια από τους δανειστές μας, και θέλει να είναι σε πρόγραμμα».

«Η ΕΚΤ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων όσο η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα, έγραψε η Τράπεζα της Ελλάδος στην ανακοίνωσή της. Οι άνθρωποι αυτοί, μας έχουν πει με όλους τους τρόπους αυτό το πράγμα», τόνισε στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης και αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων:

«Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι το 50% όσον ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι δεν θα κάνει αυτά που λέει. Ποιο είναι το νόημα για κάτι τέτοιο; Για να πάμε στο Εθνικό σχέδιο, πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει στη Βουλή όλα εκείνα τα νομοσχέδια τα οποία κατηγορεί».

Όπως εξήγησε, «αν η Ευρώπη υποχωρήσει στον τσαμπουκά της Ελλάδος, τότε την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει ευρωζώνη. Η Ελλάδα έχει φτάσει ένα βήμα έξω από την κρίση».

«Τσαμπουκά δεν θα κάνει η Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γιάννη Στουρνάρα πέτυχαν αναδρομική μείωση των επιτοκίων, η διαπραγμάτευση δεν έγινε με τσαμπουκά. Διαπραγμάτευση δεν μπορείς να κάνεις λέγοντας, θα κάνετε όλοι οι υπόλοιποι ότι γουστάρω εγώ. Ο Σαμαράς μείωσε αναδρομικά τα επιτόκια από τα 4 στο 1. Στην Ευρώπη κάνεις κουβέντα μεταξύ λογικών ανθρώπων. Κανείς δεν εκβιάζει κανέναν. Αν τους εκβιάσουμε θα μας διαλύσουνε», πρόσθεσε.

Σε σχέση με την ανεργία, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι: «το 2015 εάν η Ελλάδα έχει πολιτική σταθερότητα με κυβέρνηση Σαμαρά, θα έχουμε μείωση της ανεργίας για πολλούς λόγους. Είναι έτοιμες πολλές επενδύσεις και περιμένουν αυτό το άγγελμα της νίκης για να έρθουν, έχουμε ��τοιμες ιδιωτικοποιήσεις που γεννούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και έχουμε ένα εξαιρετικά ευνοϊκό διεθνές οικονομικό περιβάλλον για μας, διότι μας ευνοεί εξαιρετικά η μείωση της τιμής του πετρελαίου και η μείωση του ευρώ που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητά μας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ