Σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Με ηχηρές παρουσίες, αλλά και ακόμα πιο ηχηρές …απουσίες, αναμένονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώνονται εντός της ημέρας και μετά από πυρετώδεις διαβουλεύσεις πολλών ημερών.

Στην Α’ Αθήνας και σε μία ακόμα περιφέρεια μεταξύ της Αχαΐας, της Β’ Αθήνας και του Ηρακλείου θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να συνεδριάζει αργά το βράδυ χθες για την τελική έγκριση των λιστών, στην Κουμουνδούρου, φαίνεται ότι δεν ευοδώθηκαν οι προσδοκίες όσων ανεξάρτητων βουλευτών δεν ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο την ένταξή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός ψηφοδελτίων μένουν τελικά η Ραχήλ Μακρή και η Χρυσούλα Γιαταγάνα που προέρχονταν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με την πρώτη να αρνείται την υποψηφιότητα που της προτάθηκε στην μονοεδρική των Γρεβενών και να αξιώνει να πολιτευτεί στην Κοζάνη και τη δεύτερη να μην θέλει επ΄ουδενί τον ‘παροπλισμό’ της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ζητώντας να κατέβει στην Α’ Θεσσαλονίκης. Εκτός ψηφοδελτίων, όπως όλα έδειχναν, μέχρι αργά χθες το βράδυ, μένει και ο Μάρκος Μπόλαρης.

Αντίθετα, στην εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θετικά ήταν τα πράγματα για τον Θόδωρο Παραστατίδη πιθανότατα στη Β’ Θεσσαλονίκης (σ.σ. αφού η Νομαρχιακή Επιτροπή Κιλκίς του κόμματος απείλησε σύσσωμη με παραίτηση εφόσον όδευε προς το ψηφοδέλτιο του νομού), καθώς και για τον Οδυσσέα Βουδούρη στη Β’  Αθηνών και την Θεοδώρα Τζάκρη στην Πέλλα, όπου και πάλι δεν έλειψαν πάντως οι αντιδράσεις.

Στην ίδια εισήγηση, συμπεριλαμβανόταν ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυν) για την Α’ Θεσσαλονίκης και ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης για την Β’ Αθήνας. Όχι όμως και ο Κώστας Λαπαβίτσας, που φερόταν τις προηγούμενες μέρες να συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο της Ημαθίας.

Όσον αφορά στους συνδικαλιστές Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ και Θέμη Μπαλασόπουλο της ΠΟΕ–ΟΤΑ, τα ονόματά τους φαίνεται ότι δεν έφτασαν να συζητηθούν στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων του κόμματος…

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ