Και στη Β΄ Αθηνών υποψήφιος ο Αλ. Τσίπρας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Και στη Β΄ Αθηνών-εκτός της Α΄ όπου εκλέγεται βουλευτής-θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί «μύλος» με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει και τη Β΄ Αθηνών, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, από την οποία κρίνεται εν πολλοίς-ειδικά εάν υπάρξει πρόβλημα με τον καιρό και τους ετεροδημότες-η δύναμη και η διαφορά των κομμάτων στις κάλπες. Η δε μικρή προεκλογική περίοδος δεν αφήνει χρόνο για περιοδείες στην επαρχία, παρά μόνο στα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Λάρισα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων, καθώς οι νομαρχιακές οργανώσεις έχουν στυλώσει τα πόδια και δεν επιθυμούν ούτε καν τη συμμετοχή των ανεξάρτητων βουλευτών που αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτά που αποκάλυψε χθες το Real.gr ότι η Νομαρχιακή Κιλκίς ζητάει από τους άλλους υποψηφίους να παραιτηθούν αν στο ψηφοδέλτιο μπει ο Θόδωρος Παραστατίδης, ενώ στην Ραχήλ Μακρή φέρεται να προτάθηκε να είναι υποψήφια σε άλλη περιφέρεια (μονοεδρική των Γρεβενών) αντί αυτής που εκλέγεται έως σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός της Κουμουνδούρου ήταν η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να είχε συνεδριάσει χθες και να είχε εγκρίνει τα ψηφοδέλτια, κάτι που δεν στάθηκε δυνατό να συμβεί λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν.

Το σύνθημα

«Η ελπίδα έρχεται-η Ελλάδα προχωράει-η Ευρώπη αλλάζει» είναι το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές.

Την καμπάνια «τρέχει» ομάδα στελεχών του κόμματος με τους Πάνο Σκουρλέτη, Αλέκο Καλύβη, Τάσο Κορωνάκη, Ηλία Χρονόπουλο, Γιάννη Αλμπάνη, Παναγιώτη Βωβό και Θόδωρο Μιχόπουλο, ενώ διαφημιστικές εταιρείες χρησιμοποιούνται μόνο για την τελική παραγωγή των σποτ και την προώθησή τους στα μέσα.

Η Κουμουνδούρου διαβεβαιώνει πως δεν θα προσφύγει στην αρνητική διαφήμιση έναντι των πολιτικών της αντιπάλων.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ