Την Πέμπτη ορίζεται ειδικός ανακριτής για την υπόθεση Καρατζαφέρη

Της Άννας Κανδύλη

Αύριο συγκαλείται η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να ορίσει εφέτη ειδικό ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχει ασκηθεί  μετά από παραγγελία της Βουλής, ποινική δίωξη  σε βαθμό κακουργήματος για  την ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρία.

Ο κ. Καρατζαφέρης, όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα,  έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore  που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τον επιχειρηματία, Αλέξανδρο Τσάτσο που εμφανίζεται μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο να μεσολαβούν  στην προμήθεια των ελικοπτέρων  Super Puma.

Από την έρευνα  προέκυψε επίσης η ύπαρξη ακόμα μίας υπεράκτιας εταιρίας συμφερόντων του κ. Καρατζαφέρη, της Homeric TCI.

Την ίδια ώρα ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής, καλεί από τις 12 Ιανουαρίου  σε απολογία  τους εμπλεκόμενους  στην προμήθεια των ελικοπτέρων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Πρόκειται για  τρεις πρώην αξιωματικούς και τους επιχειρηματίες Α.Τσάτσο και Σ.Κομνόπουλο.

 

Διαβάστε επίσης

Καρατζαφέρης: Οι Γερμανοί θέλουν τον Σαμαρά και οι Αμερικανοί τον Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

Καρατζαφέρης: Υποψήφιος με το ΛΑΟΣ ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Καμμένος για τον Καρατζαφέρη: Δεν χτυπάω άνθρωπο που είναι κάτω στο πάτωμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ