Κόντρα Σπυράκη – Παπαδημούλη για την εκλογική «μάχη»

Η εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου βρέθηκε στο μικροσκόπιο της ραδιοφωνικής αντιπαράθεσης στον «αέρα» του Real Fm 97,8.

Η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη αν εκλέγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σπυράκη ανέφερε:

«Αυξάνεται ο κίνδυνος για τους Έλληνες, διότι η διαχείριση του κινδύνου για τους δανειστές έχει γίνει. Οι δανειστές έχουν στα χέρια των κρατικών τραπεζών τους το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους, περισσότερο από 75% και η αγορά του υπόλοιπου χρέους είναι ρηχή.

Αν, λοιπόν, η Ελλάδα πυροβολήσει τα πόδια της είτε δεν θα πληρώσει ένα ομόλογο που λήγει, είτε γιατί δεν θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της εν γένει, αυτό δεν δημιουργεί κανένα συστημικό κίνδυνο στην Ε.Ε. αλλά δημιουργεί αντιθέτως τεράστιο κίνδυνο στους Έλληνες».

«Ζητάμε», πρόσθεσε, «από τον ΣΥΡΙΖΑ να απορρίψει το σενάριο τη χρεωκοπίας που βάζει στο τραπέζι του η δεσμευτική απόφαση του συνεδρίου, το σενάριο του εσωτερικού δανεισμού που βάζουν στο τραπέζι στελέχη του όπως ο κ. Τόλιος που μιλάνε για έντοκα που θα απευθύνονται σε μικροκαταθέτες».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης τόνισε: «Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με έξοδο από το ευρώ αλλά το να παραμείνει για δεκαετίες παρίας, αποικία χρέους, “κλωτσοκοσκούφι” της Μέρκελ και του Σόιμπλε, που να κυβερνιέται με mail της τρόικας με εκατομμύρια ανέργους και εκατομμύρια φτωχούς.

Στην κινδυνολογία του κ. Σαμαρά που επανέλαβε η κ. Σπυράκη, απαντά ο κ. Κατάινεν, δεξιός, δεξιοτατος, πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας και νυν επίτροπος, αρμόδιος για το ευρώ, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος μόλις χθες δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα grexit.

Απαντά η Deutsche Welle, με χθεσινό της δημοσίευμα, που “καρφώνει” Σαμαρά και Μέρκελ και ανέφερε επί λέξει:

Γίνεται, απλώς, για να φοβηθούν και να επηρεαστούν οι Έλληνες ψηφοφόροι. Το μήνυμά μου είναι μην τσιμπάτε, μην φοβάστε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ