Σταμάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το αντιδημοκρατικό του πρόσωπο

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή τον Κώδικα Δεοντολογίας βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η απόφαση αυτή της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, φαλκιδεύει την ψήφο των πολιτών και ακυρώνει την ελευθερία έκφρασης των αντιπροσώπων τους στη Βουλή», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:

«Βήμα-βήμα στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν το πραγματικό αντιδημοκρατικό τους πρόσωπο.

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτουν ότι πηγαίνουν σε συνειδητή αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος παραβιάζοντας ωμά το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 60 του Συντάγματος:

α. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

β. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται.

Σύμφωνα όμως με τον Κώδικα Δεοντολογίας που υιοθέτησε η Κ.Ε του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι βουλευτές «δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους» και ότι «η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος», που «μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών οργάνων».

Η απόφαση αυτή της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας , φαλκιδεύει την ψήφο των πολιτών και ακυρώνει την ελευθερία έκφρασης των αντιπροσώπων τους στη Βουλή.

Μπροστά σε αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά κανείς δεν δικαιούται να μένει αδιάφορος. Είναι θέμα Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκη: Γιατί σιωπά ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Ξηρό;

Σαμαράς: Είμαι αισιόδοξος

Καρατζαφέρης: Υποψήφιος με το ΛΑΟΣ ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ