Αθανασίου: Δεν νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συνεργαστεί με τον κ. Βενιζέλο

Στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου, με αφορμή τις δηλώσεις στην “Αγορά” επτά κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που τάσσονται υπέρ της προοπτικής αυτής. 

Μιλώντας στον Real F.m. 97,8 και στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, ο κ. Αθανασίου είπε:  “Καταρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιδιώξει αυτοδυναμία. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει μια συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο και μάλιστα με τον βοναπαρτισμό που τον διακρίνει. Εν πάση περιπτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνταγματικό κόμμα, θα κινηθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα και σύμφωνα με τις αρχές του.

“Αν όλοι αυτοί πράγματι θέλουν να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχθούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να δουν πως συμπεριφέρθηκαν μέχρι τώρα.. Εν πάση περιπτώσει δεν μπορούμε να μιλάμε προθύστερα. Η δήλωση αυτή αποσκοπεί στο να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ ως τρίτο κόμμα προ των εκλογών για να βελτιώσει την επίδοσή του μεταξύ των ψηφοφόρων” τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο κόμμα του  Γιώργου Παπανδρέου για το οποίο όπως είπε έχουν ακουστεί πολλά. “Από αυτό που είπε ο κύριος Βενιζέλος, ότι «είναι μια ανήθικη πράξη», – η ίδρυση ενός κόμματος είναι ανήθικη πράξη, που έφτασε η Δημοκρατία μας – έως αυτό, δεν το αποκρύπτω, που γράφουν και οι Financial Times, ότι αυτό το κόμμα θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία”, επισήμανε΄.

“Το βέβαιο είναι ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι εδώ πρόκειται περισσότερο για «ξεκαθάρισμα θωπικών λογαριασμών» μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου, παρά για τη φιλοδοξία να μπει κανείς στη Βουλή, με κάποιου είδους πολιτική. Άλλωστε με ποια πολιτική; Ήταν πρωθυπουργός, έδειξε την πολιτική του”, πρόσθεσε.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ