Στις 12 στον Παπούλια ο Σαμαράς

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ως την πιο «καθοριστική εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Με σύνθημα την «αλήθεια προς τον κόσμο. Και ευθύνη απέναντι στο εθνικό συμφέρον» ο Αντώνης Σαμαρά θα κηρύξει στις 5 το απόγευμα και επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, μιλώντας στα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί – όπως επιτάσσει το Σύνταγμα – με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του ανακοινώσει τη διάλυση της βουλής και να ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επικρατεί προεκλογικός «πυρετός» ενώ τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα περιοδειών του Αντώνη Σαμαρά.

Η ΝΔ αναμένεται να ρίξει βάρος στην ανάδειξη του κυβερνητικού έργου – πως από την χρεωκοπία η χώρα βρίσκεται κοντά στην έξοδο – παράλληλα θα γίνεται αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία.

«Να μάθει ο λαός την αλήθεια για το πόσο εύκολο είναι να ξανακυλήσουμε στην πιο βαθιά και στην πιο δραματική κρίση. Για το πού δηλαδή οδηγούν οι ανευθυνότητες της αντιπολίτευσης. Για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούν όσοι ξαναβάζουν τη Χώρα σε περιπέτειες, πάνω στην στιγμή που είχε σταθεροποιηθεί…» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην δήλωση του μετά την τρίτη ψηφοφορία.

Η Μαρία Σπυράκη εκπρόσωπος τύπου ΝΔ

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη θα είναι η νέα εκπρόσωπος του κόμματος. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας και θα είναι παρούσα στην απογευματινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Η Μαρία Σπυράκη ως δημοσιογράφος που γνωρίζει πολύ καλά τον τομέα της επικοινωνίας μέσα από την θητεία της στα ΜΜΕ, θα σηκώσει επικοινωνιακά το μεγαλύτερο βάρος. Το γεγονός ότι δεν θα είναι υποψήφια της δίνει την δυνατότητα να παρεμβαίνει όπου χρειαστεί καθώς δεν θα έχει το πρόβλημα των εμφανίσεων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης και οι οποίες να μετρούν για όλους τους υποψηφίους από την στιγμή που προκηρυχθούν και επίσημα οι εκλογές.

Η Μαρία Σπυράκη θα πάρει τη θέση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα διεκδικήσει για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών στην Β Αθήνας (μέχρι σήμερα εκλέγεται στα Ιωάννινα) και πρέπει να έχει χρόνο προκειμένου να πραγματοποιήσει τον προεκλογικό της αγώνα στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ