Βενιζέλος: Περιμένω τον Παπανδρέου να ανταποκριθεί στο αυτονόητο καθήκον

Για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη, δήλωσε ότι «Δεν ήταν εύκολο», αναφερόμενος στη σημερινή τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως: ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Χρυσής Αυγής, έθετε ζήτημα διάλυσης της Βουλής, και άρα μη εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Άρα αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως.

Στη συνέχεια, ερωτώμενος ο κ. Βενιζέλος για τον λόγο που η κυβέρνηση επίσπευσε την προεδρική εκλογή απάντησε: «Την προεδρική εκλογή την επισπεύσαμε για να βοηθήσουμε τη χώρα. Γιατί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, του κυρίου Καμμένου, που είναι συνεταίρος πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των άλλων κομμάτων, μας δυσκόλευε αφάνταστα ως εθνικούς διαπραγματευτές. Διότι εμείς δεν διαπραγματευόμαστε σαν κυβέρνηση, εμείς διαπραγματευόμαστε σαν χώρα».

«Βεβαίως και πρόθεσή μας ήταν, παρότι εγώ ποτέ δεν είπα «θα σκίσω τα μνημόνια», να ολοκληρώσουμε την έξοδο από το μνημόνιο και τη μετάβαση στη νέα εποχή, μετά το Μνημόνιο, πριν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό όμως θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν είχε στοιχειωδώς βοηθήσει η αντιπολίτευση χωρίς να δημιουργεί την αίσθηση της ��συνέχειας του κράτους».

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την πιθανότητα ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι: «Εγώ περιμένω τον κ. Παπανδρέου να ανταποκριθεί σε ένα καθήκον το οποίο είναι αυτονόητο, ιδίως για έναν πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που φέρει και το όνομα Παπανδρέου. Να στρατευτεί στα ψηφοδέλτιά μας, όπου θέλει, στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή σε όποια περιφέρεια θέλει, και να συμβάλει σε ένα συνέδριο, μετεκλογικά, το οποίο να είναι ουσιαστικό και ανανεωτικό».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την πιθανότητα να μην το πράξει αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε: «Δεν μπορώ να κινηθώ με βάση υποθέσεις, οι οποίες μου φαίνονται αδιανόητες. Ο καθένας έχει ορισμένα όρια στη σκέψη του. Εμένα η σκέψη μου δεν πηγαίνει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το θεωρώ αδιανόητο. Εκτός ιστορικού ορίζοντα και εκτός των δεδομένων της πολιτικής μας ζωής, δεν έχει ξανασυμβεί αυτό.

Δείτε το απόσπασμα από τον ΣΚΑΙ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ