Το 2015 θα μπει με… δύο ΠΑΣΟΚ;

Φουντώνουν τα τελευταία 24ωρα τα σενάρια που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να ιδρύει κόμμα αμέσως μετά τις 29 Δεκεμβρίου και συνεπώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το 2015 να μπει με… δύο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται ο πρώην Πρωθυπουργός θα κινηθεί με συνοπτικές διαδικασίες στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία, με στόχο να προλάβει να κατέβει στις πρόωρες εκλογές που πιθανότατα θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ανακοινώσει την ίδρυση του νέου κόμματος, ακόμη και στις 30 Δεκεμβρίου, δηλαδή την επομένη μέρα της τρίτης ψηφοφορίας. Αυτός είναι και ο λόγος που στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου οι διεργασίες είναι πυρετώδεις και οι συσκέψεις συνεχείς.

Όπως είναι φυσικό αυτό θα σημάνει την οριστική ρήξη του κ. Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Βεβαίως, από καιρό έχει διαφανεί ότι οι δρόμοι τους χωρίζουν, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη. Εκεί, ουσιαστικά συμφώνησαν ότι… διαφωνούν.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του Κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες. Προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του. Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση», αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του γραφείου του κ. Παπανδρέου. 

Ενδεικτικές ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λίγο αργότερα: “Δική μου προσπάθεια είναι η ενότητα και δική μου υποχρέωση. Ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αυτό θα συνεχίσω να το κάνω με κάθε τρόπο. Είπα στον κ. Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του κίνηματος όποτε γίνουν εκλογές, δεν έλαβα συγκεκριμένη απάντηση αλλά δε θα σταματήσω τις προσπάθειές μου και αυτό αφορά στο σύνολο των δυνάμεων του χώρου”.

Το ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς αμφιβολία “καζάνι που βράζει” και είναι πολύ πιθανό να έχουμε ραγδαίες εξελίξεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήδη διαρρέουν ότι θα ακολουθήσουν τον κ. Παπανδρέου στις επόμενες κινήσεις του, ωστόσο ακόμη περιμένουν να δουν “που θα κάτσει η μπίλια” και τις εσωκομματικές ισορροπίες που θα διαμορφωθούν, προκειμένου να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο από την προαναγγελία ίδρυσης πολιτικού φορέα εκ μέρους της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Φλωρίδη, καθώς τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Παπανδρέου θα τους ήθελαν συμμάχους.

Το σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να μπει σε περίοδο ακόμα μεγαλύτερης εσωστρέφειας με τα δύο στρατόπεδα, αυτό των “βενιζελικών” και εκείνο των “παπανδρεϊκών” να είναι σε εγρήγορση.

 

Διαβάστε επίσης:

Τι είπε ο Βενιζέλος στον Παπανδρέου

Πρωτόπαπας: Ο Παπανδρέου δεν θα συναντήσει φιλικό κλίμα από τους πολίτες – ΒΙΝΤΕΟ

Παπανδρέου: Δεν πήρα ουσιαστικές απαντήσεις

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει βεβαιότητα για την εκλογή Προέδρου – ΒΙΝΤΕΟ

Η κάμερα έγραφε και ο Ρήγας… αποκάλυπτε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ