Ντόρα Μπακογιάννη: Ντρέπομαι…

Η βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την Προεδρική εκλογή ενώ εξέφρασε τη ντροπή που αισθάνεται για την υπόθεση Χαϊκάλη.

«Ντρέπομαι γι αυτή την υπόθεση. Ντρέπομαι για αυτή την εικόνα βουλευτών, ντρέπομαι για αυτούς τους απίστευτους τύπους που μαγνητοσκοπούν ο ένας τον άλλο. Αναρωτιέμαι, αυτός ο πολίτης ο όποιος βλέπει αυτή την εικόνα, τι πρέπει να νοιώθει; Ούτε η Ελλάδα είναι έτσι, ούτε η πολιτική ζωή είναι έτσι», σχολίασε η κ. Μπακογιάννη για τις καταγγελίες Χαϊκάλη και συνέχισε:

«Αυτή η υπόθεση πρέπει μέχρι κεραίας να διαλευκανθεί».

«Οι εκλογές δεν αποτελούν κίνδυνο. Η χρονική στιγμή που επιλέγει αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση να εκβιάσει εκλογές είναι το επικίνδυνο, γιατί η Ελλάδα δεν έχει κλείσει τη διαπραγμάτευση», επισήμανε αρχικά η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Ήδη η αστάθεια είχε αποτελέσματα πάνω στις παραγγελίες και ζητούν να προπληρώσουν μη γνωρίζοντας τι μας ξημερώνει».

«Είχα πει ότι δυστυχώς, μετά από τις ευρωεκλογές, παρουσιάστηκε μια μεταρρυθμιστική κόπωση και ένας φόβος του πολιτικού κόστους. Όταν διαπραγματευθήκαμε με τον Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι και τα καταφέραμε, είχαμε την διαπραγματευτική δύναμη που μας έδινε η ομοφωνία του πολιτικού συστήματος, δηλαδή του ελληνικού λαού. Είναι τελείως διαφορετική η θέση αυτού που διαπραγματεύεται με Εθνική δύναμη και αυτού που διαπραγματεύεται με τα χέρια στην πλάτη», πρόσθεσεσε.

Σχετικά με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είπε:

«Ήταν μια σωστή κίνηση και ειλικρινής. Νομίζω ότι είναι μια έντιμη πρόταση που οι συνάδελφοι που ευρωπαϊκά σκέφτονται και έχουν τις ίδιες αγωνίες με μένα, έχουν τη δυνατότητα πατώντας πάνω σε αυτό, να ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα».

Παράλληλα εκτίμησε ότι προς το παρόν δεν φαίνεται να μαζεύονται οι 180 βουλευτές:

«Όχι δεν φαίνεται να μαζεύονται οι 180. Συμφωνώ. Εγώ εξακολουθώ και έχω ελπίδες μα καλώ τους συναδέλφους, όλους τους συναδέλφους οι οποίοι έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και τους ίδιους φόβους με μένα, να βρουν το θάρρος να κάνουν το σωστό».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ