Η Βούλτεψη για την πρωτοβουλία Σαμαρά

Η κυβερνητική εκπρόσωπος , Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου χατζηνικολάου, για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά , την Προεδρική εκλογή αλλά και την επόμενη μέρα.

«Ο Πρωθυπουργός έλαβε αυτή την πρωτοβουλία, απευθυνόμενος στο σύνολο των βουλευτών και προσδοκά στη συνείδησή τους. Είναι μια συγκεκριμένη πρόταση που δείχνει ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μην διακοπεί η πορεία της χώρας», σχολίασε αρχικά η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

«Τα θέματα έχουν τεθεί. Τα διλλήματα υπάρχουν, τα γνωρίζουν όλοι. Μήπως πιστεύει κανείς ότι ο λαός είναι αφελής; Ο λαός δεν θέλει εκλογές διότι γνωρίζει ότι θα μικρύνει ο χρόνος της διαπραγμάτευσης και θα γίνουν όλα πολύ γρήγορα. Αν μείνει η δική μας κυβέρνηση, χωρίς αμφιβολία, δεν θα πάμε σε νέο μνημόνιο».

«Η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη. Μόνο αφελής μπορεί να πιστέψει ότι η Ευρώπη θα καθίσει να ασχοληθεί με την Ελλάδα. Εμείς μιλούμε για ένα σχέδιο εξόδου το οποίο δεν περιλαμβάνει εκτροχιασμό. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι θα εκτροχιάσει την κατάσταση, αυτό δεν θα γίνει», πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές διότι θα μικρύνει ο χρόνος. Δεν είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο άμεσης διαπραγμάτευσης για το χρέος διότι δεν υπάρχει ο χρόνος. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν ομόλογα; Δεν υπάρχουν κίνδυνοι; Λένε ότι υπάρχουν εκεί 11,5 δισ. και ότι θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από εκεί χρήματα και θα τα μοιράσει στον κόσμο. Το ταμείο αυτό έχει μόνο 700.000 και τα υπόλοιπα είναι ομόλογα. Θα μοιράσει στον κόσμο χαρτάκια; Πρόκειται να συμβεί ότι έχει πει ο κ. Βαρουφάκης. Θα τους συνθλίψουν», είπε ακόμα η κ. Βούλτεψη.

«Δεν θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ για να του περάσουμε καμία καυτή πατάτα. Οι δημοσκοπήσεις έχουν 20% αναποφάσιστους. Όλες οι τροπολογίες είναι υπέρ του λαού. Απλώς μαζεύονται πάντα στο τέλος του χρόνου», συμπλήρωσε.

«Άλλο να λες ύβρεις και άλλο να λες ότι ο Πρωθυπουργός έβαλε κάποιον να προχωρήσει σε αυτές τις βρωμερές υποθέσεις. Τι να ανοίξουν; Είναι βέβαιο ότι ότι λέγανε δεν το λέγανε από αυτά τα τηλέφωνα. Αυτή τη στιγμή, με αυτή την υπόθεση υπάρχει και ένα είδος συνομωσίας κατά της Δημοκρατίας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ