Ο Σαμαράς έκανε το βήμα για άρση του αδιεξόδου

Ο Πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία και έκανε το πρώτο βήμα, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο για την προεδρική εκλογή, πετώντας το «γάντι» στον Α. Τσίπρα.

Στο Μαξίμου κάνουν λόγο για κίνηση «υπέρβασης» από τον Α. Σαμαρά, οποίος, όπως σημειώνουν, προτάσσει το εθνικό συμφέρον, παράλληλα οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον στους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα Δήμα, «ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του έλεγαν χαρακτηριστικά».

Ο Πρωθυπουργός σε δήλωση του πρότεινε, συναίνεση για την προεδρική εκλογή, συμφωνία με την τρόικα για την επόμενη ημέρα και ολοκλήρωσης της συνταγματικής αναθεώρησης είναι οι τρεις προϋποθέσεις που έθεσε ο Πρωθυπουργός, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές στο τέλος του 2015.

Σε περίπτωση που δεν βρεθούν οι 180 στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή στις 29 Δεκεμβρίου, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, όπως ορίζει και το Σύνταγμα.

Η αλλαγή πλεύσης του Α. Σαμαρά επιβεβαίωσε πλήρως το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Realnews που είχε τίτλο «πιέζουν τον Σαμαρά να αλλάξει γραμμή» και αποκάλυπτε τις πολυεπίπεδες πιέσεις εντός και εκτός συνόρων δέχεται ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να αναλάβει συναινετικές πρωτοβουλίες.

Διαβάστε αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

Ο Α. Σαμαράς στην δήλωση του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πίσω από τις καταγγελίες Χαϊκάλη περί χρηματισμού.

«Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ