Ολόκληρη η συνέντευξη Καμμένου για τις καταγγελίες Χαϊκάλη – ΒΙΝΤΕΟ

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί χρηματισμού, για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η απάντηση του Καμμένου στο ερώτημα του enikos.gr

Ερώτηση στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, απηύθυνε το enikos.gr κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ότι αποπειράθηκαν να τον δωροδοκήσουν για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το enikos.gr και ο Κώστας Στάμου ρώτησε τον κ. Καμμένο, μέχρι πότε θα περιμένει την αντίδραση του Εισαγγελέα, με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα τον καλούν να απαντήσει για τα στοιχεία.

«Δεν θα περιμένω. Θα στείλω αμέσως με έναν αστυνομικό το cd  με τα ντοκουμέντα σε όλα τα κόμματα», απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο enikos.gr.

Καμμένος: Αν η κυβέρνηση αποκρύψει το υλικό θα το δημοσιοποιήσω εγώ

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, έδωσε στο φως λεπτομέρειες για τις καταγγελίες χρηματισμού του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη, αποκάλυψε πληροφορίες για τον μεσάζοντα, ενώ επισήμανε ότι «το σενάριο ότι η Εισαγγελία δεν έχει το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει».

«Ο Χαϊκάλης -παρ’ ότι βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση- είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει τα πάντα. Σ’ αυτό το βίντεο έχουν ειπωθεί κι άλλα πράγματα που αποδεικνύουν κι άλλες προσπάθειες χρηματισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Δισκέτα με το υλικό της καταγραφής της συνάντησης δόθηκε στην Εισαγγελία και μπήκε στη δικογραφία, ενώ ο εισαγγελέας Ντογιάκος προέτρεψε τον Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συναντήσεις. Η δεύτερη συνάντηση Χαϊκάλη με το πρόσωπο που ήθελε να τον δωροδοκήσει διήρκεσε 15 λεπτά. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία μέσα σ’ αυτό το διάλογο όπου ο μεσάζων αναφέρει ότι μπορεί να δώσει τις 700.000 ευρώ άμεσα».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος, «κάποια απ’ αυτά τα μετρητά που υποσχέθηκαν στον Χαϊκάλη μπορεί να ήταν χτυπημένα, ίσως και απ’ την απαγωγή Παναγόπουλου».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε «ότι αντίγραφο των δύο συνομιλιών έχω εγώ και ο Χαϊκάλης. Παράλληλα, αντίγραφο των δύο συνομιλιών κατέθεσα σε συμβολαιογράφο στο εξωτερικό, ενώ αντίγραφο των συνομιλιών έδωσε ο Χαϊκάλης και στον Λάκη Λαζόπουλο για λόγους ασφαλείας».

Για τον μεσάζοντα, ο κ. Καμμένος είπε: «Γνώρισα το μεσάζοντα στο γραφείο του Αντώνη Σαμαρά όταν ήμουν βουλευτής της ΝΔ, τότε ισχυριζόταν ότι ήταν στέλεχος της Deutsche Bank. Το υλικό από τα συστήματα καταγραφής βρίσκονται στην Εισαγγελία, στο φοριαμό του κ. Ντογιάκου» και πρόσθεσε:

«Ο μεσάζοντας δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω επειδή δεν ήρθε στην τρίτη συνάντηση με τον Χαϊκάλη. Ο μεσάζοντας είχε δώσει ένορκη κατάθεση για την υπόθεση των CDS, Το σενάριο ότι η Εισαγγελία δεν έχει το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει».

Για το αν θα δοθούν τα στοιχεία τη δημοσιότητα, ο κ. Καμμένος είπε ότι «Κατά μία άποψη εάν δοθεί το υλικό στη δημοσιότητα θα αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων», ενώ αποκάλυψε πως στέλνει «αυτή τη στιγμή αντίγραφο της δεύτερης συνάντησης Χαϊκάλη με τον μεσάζοντα στον υπουργό Δικαιοσύνης καθώς και ένα δεύτερο αντίγραφο στον πρόεδρο της Βουλής για να το δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων».

«Εάν η κυβέρνηση δεν δώσει στη δημοσιότητα το υλικό, θα το δημοσιοποιήσω εγώ», είπε κλείνοντας.

Όλες οι ενέργειες του Χαϊκάλη σε εισαγγελία και ασφάλεια

 

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ήταν η πρώτη φορά που ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης πέρασε το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα Εφετών Π. Παναγιωτόπουλου που χειρίζεται την έρευνα για την υπόθεση του «κουμπαρά».

 

Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισ. Ντογιάκο, όπου τον συνόδευε και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι  υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας, για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών ζήτησε από τον κ. Χαϊκάλη να καταθέσει και έτσι ο βουλευτής βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Παναγιωτόπουλου.

 

Ο Παύλος Χαϊκάλης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό βίντεο και ηχητικό υλικό, για να στηρίξει τις καταγγελίες του, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάσει το πρόσωπο το οποίο, όπως είπε, τον προσέγγισε.

 

Στις 8 το πρωί τις 12ης  Δεκεμβρίου, ο κ. Χαϊκάλης επανήλθε στο εισαγγελικό γραφείο με νέο ηχητικό υλικό. Και πάλι, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα, δεν αποκάλυψε το πρόσωπο που είχε καταγράψει.

 

Έτσι, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, ο φάκελος της υπόθεσης έφυγε από το Εφετείο προς την Ασφάλεια με την εντολή από τον εισαγγελέα να διαπιστωθεί, αν το οπτικοακουστικό υλικό είναι γνήσιο ή προϊόν συρραφής, καθώς και αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις και μάλιστα στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Άλλωστε, όπως έλεγε αρμόδια εισαγγελική πηγή, η εισαγγελία δεν έχει την κατάλληλη τεχνική υποδομή, για να εξετάσει το υλικό. «Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Χαϊκάλης κλήθηκε δύο φορές από τον εισαγγελέα. Σε αυτές τις καταθέσεις αποτυπώνονται οι καταγγελίες του», έλεγε η ίδια πηγή.

 

Την ίδια ημέρα, ο Παύλος Χαικάλης έδωσε την πρώτη του κατάθεση στην Ασφάλεια. Ακολουθεί και δεύτερη, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από δύο ή τρία εικοσιτετράωρα στην οποία φέρεται να αποκαλύπτει το όνομα του ατόμου, για το οποίο κάνει τις καταγγελίες, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για πρόσωπο που προέρχεται από τον τραπεζικό χώρο.

 

Η Ασφάλεια, στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια της το επίμαχο όνομα έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφα αιτήματα σε τράπεζες, προκειμένου να επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου και αν πράγματι κινείται στον τραπεζικό χώρο.

Χαϊκάλης: Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα

“Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα”, είπε πριν από λίγο ο Παύλος Χαικάλης λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ο άνθρωπος που μου έκανε πρόταση παίζει ενργό ρόλο στην πολιτική. Στην αρχή νόμιζα ότι έκανε χιούμορ αλλά επέμεινε. Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να ενδώσω και ενημέρωσα τον πρόεδρο”.

Χαϊκάλης: Από τις 12 του μηνός η ΕΛ.ΑΣ έχει το όνομα του μεσάζοντα – ΒΙΝΤΕΟ

Από τις 12 του μηνός, η ασφάλεια Αττικής έχει στα χέρια της το όνομα του προσώπου που αποπειράθηκε να δωροδοκήσει τον Παύλο Χαϊκάλη, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δήλωσή του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαϊκάλης ανέφερε ότι είχε ζητήσει να γίνει και διαδικασία αυτοφώρου, αλλά, όπως είπε, τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Δείτε το βίντεο από το Star:

Η βόμβα Λαζόπουλου και επιβεβαίωση Χαϊκάλη – «Μου προσέφεραν 2-3 εκατ. για να ψηφίσω Πρόεδρο»

Τάραξε τα νερά της πολιτικής επικαιρότητας η αποκάλυψη που έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Παύλο Χαϊκάλη, την οποία επιβεβαίωσε αργότερα ο ίδιος, με τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, έπειτα από ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, είπε ότι έχει δει προσπάθεια χρηματισμού εν ενεργεία βουλευτή, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε λίγο αργότερα, πρόκειται για τον Παύλο Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπάρχουν στοιχεία, τα οποία έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα και θα βγουν στο φως της δημοσιότητας κάποια στιγμή.

Την παρέμβασή του αυτή, ήρθε να επιβεβαιώσει στη συνέχεια ο ίδιος ο Παύλος Χαϊκάλης ο οποίο�� μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή:

«Με προσέγγισε άνθρωπος όχι γνωστός στο ευρύ κοινό αλλά γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο. Μου προσέφερε στην αρχή 700.000 ευρώ ως προκαταβολή, τη ρύθμιση του δανείου μου στην τράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστική εταιρία. Όλο το ποσό ήταν από 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ», αποκάλυψε και συνέχισε:

«Έχουν γίνει δύο συναντήσεις που έχουν καταγραφεί. Όλα τα στοιχεία είναι στον εισαγγελέα».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Τι λέει ο εισαγγελέας για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Aρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που προσπάθησε να τον εξαγοράσει, παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένως, ενώπιον του εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλο ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης.

Κι αυτό γιατί από το υλικό δεν προκύπτει η ταυτότητα του προσώπου αυτού ενώ αρνήθηκε να κατονομάσει πρόσωπα που κρύβονται από πίσω.

Η εισαγγελία ενεργοποιήθηκε άμεσα και όπως δηλώνει: ” Όντως ο κ. Χαικαλης έκανε εκτενείς καταγγελίες δίνοντας εκτενή κατάθεση και παραδίδοντας υλικό. Πλην όμως από τη μέχρι στιγμής εισαγγελική έρευνα δεν επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του”.

Τι είπαν στον αέρα του Real Fm 97,8 Ασημακοπούλου και Βούτσης για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, «μονομάχησαν» στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την Προεδρική εκλογή και την επόμενη μέρα αλλά και τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη, περί χρηματισμού του.

«Ηλπιζα ότι θα είχαμε διαψευστεί και δεν θα με πείραζε. Και ως κόμμα, ας πούμε στο ότι είχαμε θέσει κάποιες υπόνοιες και ένα πλαίσιο πριν από ένα μήνα. Αυτά τα πράγματα δεν κάνουν καλό, αυτό που μένει το κατακάθι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, με αφορμή τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη.

Και πρόσθεσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Φοβάμαι ότι δεν θα διαψευστούμε και πως μπαίνουμε σε έναν βόρβορο που βεβαίως θα επηρεάσει και την προεδρική εκλογή από δω και πέρα διότι αν αποδειχθούν αυτά τα πράγματα, και απορώ πως και η δικαιοσύνη δεν επιτάχυνε τον ρυθμό εξέτασης αν πράγματι είχαν γίνει καταγγελίες, και αντιλαμβάνεστε πως η προεδρική εκλογή θα έχει από πάνω της μία πολύ μεγάλη σκιά που θα ρυθμίσει και το αποτέλεσμα ενδεχομένως».

«Περιμένω και εγώ να δούμε τι θα πει ο εισαγγελέας, τι άλλο θα μπορούσα να σας πω. Το θα πει ο εισαγγελέας. Αυτή τη στιγμή έχω ακούσει μόνο τον κ. Λαζόπουλο και τον κ. Χαϊκάλη. Να ακούσουμε τον εισαγγελέα», είπε από την πλευρά της η κα. Ασημακοπούλου.  Και πρόσθεσε: «Υποτίθεται ότι έχει κατατεθεί κάτι εκεί. Υπάρχουν ονόματα, υπάρχουν πειστήρια; Αυτό πρέπει να δούμε». 

«Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε πράγματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν μη αντιστρεπτές καταστάσεις και άρα μόνο πιο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα για μας σε ένα ή σε πέντε μήνες», σχολίασε αρχικά ο κ. Βούτσης.

«Δεν έχει αλλάξει η θέση ούτε της ΝΔ ούτε της κυβέρνησης ότι δεν θέλουμε εκλογές. Θέλουμε να βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, ήμουν στον αέρα μαζί σας όταν βγήκε το όνομα και ο κ. Παππάς είπε ότι είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος», τόνισε η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε:

«Δεν έχω την αίσθηση ότι το θέμα είναι η καταλληλότητα του προσώπου του κυρίου Δήμα. Για μας είναι σημαντικό να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας κατάλληλος άνθρωπος για αυτό το αξίωμα και να μην μπει η χώρα σε διαδικασία εκλογών».

«Πάμε να βγάλουμε την πολιτική αστάθεια από το τραπέζι. Δεν πρόκειται να κάνουμε κινήσεις οι οποίες θα την παρατείνουν, η Νέα Δημοκρατία, θέλει καθαρές λύσεις. Το να φέρουμε την εκλογή μπροστά ήταν κίνηση πολιτικής ευθύνης για να φύγει η αστάθεια και να κλείσει η διαπραγμάτευση. Δεν θα δημιουργήσουμε μια νέα αστάθεια», πρόσθεσε.

«Αν πάμε σύμφωνα με το Σύνταγμα σε εκλογές, θα το αποφασίσει ο λαός. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τρεις επιλογές αν γίνει κυβέρνηση αύριο. Πρώτη επιλογή, παράταση του μνημονίου για να μπορέσει να διαπραγματευθεί, δεύτερη επιλογή, γιγάντια κολοτούμπα και συμφωνώ αμέσως με τους δανειστές και τρίτη επιλογή, τους λέω όχι σε όλα και αφού τους πω όχι σε όλα, τι ακριβώς θα γίνει; Κινδυνεύουμε να φύγομε από το ευρώ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Να ξεκαθαρίζουμε με καθαρές λύσεις. Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό; Να ψηφίσουμε τον κ. Σταύρο Δήμα. Δεν θέλουμε; Να γίνουν εκλογές και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», είπε ακόμα η κ. Ασημακοπούλου με τον κ. Βούτση να απαντά:

«Είναι προφανές ότι έχετε κατασκευάσει αυτές τις τρεις εναλλακτικές έτσι ώστε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Και τα αδικαιολόγητα είναι ότι από το καλοκαίρι να θέσετε το μείζον θέμα του χρέους πάνω στο τραπέζι και να μην προχωρήσετε σε περεταίρω συμφωνίες. Δεύτερον θα έπρεπε το περίφημο Success story να το βάλετε στη διαδικασία και τον έλεγχο που κάνετε με τους δανειστές και τρίτον, δεν θα έπρεπε ούτε το e-mail να είχατε στείλει ούτε να προδεσμεύσετε τη χώρα με νέα μέτρα για τα οποία επί έναν χρόνο λέγατε πως το 2015 θα είναι η χρονιά που θα είναι όλα ρόδινα και σήμερα μιλάτε για 21,5 δισ. που θα χρειαστούν».

«Η άλλη λύση, είναι ότι ο λαός, θα δώσει τη δικιά του προτεραιότητα, θα δώσει το δικό του πρόσημο έτσι ώστε να γυρίσουμε σελίδα και να υπάρξει μια άρνηση αυτής της αποτυχημένης αδιέξοδης πολιτικής που έχει οδηγήσει σε καταστροφή», συνέχισε ο γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Η εφαρμογή της εναλλακτικής πρότασης και της άλλης στρατηγικής θα είναι υποχρεωτική και για μας και για τον διεθνή παράγοντα γιατί θα σεβαστούμε τους γενικούς κανόνες μέσα στους οποίους βρισκόμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση, ταυτόχρονα όμως θα σεβαστούμε την ανάγκη του λαού μας να σταθεί όρθιος και να φύγει από το όριο της ανθρωπιστικής καταστροφής. Για όσο χρόνο χρειαστεί, θα υπάρξει αυτό το πλαίσιο και ο σεβασμός του και σε κοινή συμφωνία θα πάμε, όχι όμως με μνημόνια. Θα ακυρώσουμε κατά προτεραιότητα, εφαρμοστικούς νόμους».

«Είναι πολύ ρεαλιστές και πολύ πραγματιστές και ότι έλεγαν σε μας θα πουν και σε εσάς. Μια χώρα βλέπουν. Αν έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να συζητάμε για το χρέος είναι επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχει το πρωτογενές πλεόνασμα. Μέχρι το τέλος της παράτασης, αν πάμε σε εκλογές που το απεύχομαι, θα έχουν καμία 20αριά μέρες για να κλείσουν τη διαπραγμάτευση», είπε στην συνέχεια η κ. Ασημακοπούλου.

Ακούστε το ηχητικό:

Ο Χαϊκάλης για τη συμμετοχή του Λαζόπουλου και την “απειρία” της Ξουλίδου

Στις ερωτήσεις για τη συμμετοχή του Λάκη Λαζόπουλου, ο Παύλος Χαϊκάλης απάντησε: “ο Λαζόπουλος έχει την τεχνική υποδομή να καθαρίσει ήχους. Και του έχω εμπιστοσύνη αν πάθαινα κάτι,να έχει αυτός το υλικό. Υπήρχε και η απειρία της Ξουλίδου και δεν ήθελα να παγιδευτώ”.

Ο Μαρκογιαννάκης για τις καταγγελίες του Χαϊκάλη – ΒΙΝΤΕΟ

Mε αφορμή τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο προεδρεύων της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ζήτησε στο μέλλον να γίνονται με μεγάλη προσοχή τέτοιου είδος καταγγελίες. “Να αποδεικνύονται αυτά που λέμε και καταγγέλλουμε” σχολίασε. 

“Όλα αυτά πλήττουν ανεπανόρθωτα την δημοκρατία, το πολιτικό σύστημα, αλλά και τον κοινοβουλευτισμό. Ιδιαίτερα πλήττουν και το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας” τόνισε. 

“Εάν είναι ψευδής η καταγγελία, ο αρμόδιος εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον εκείνου ο οποίος μηχανεύεται τέτοιου είδους καταγγελίες” τόνισε. 

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Η Πιπιλή για την καταγγελία του Χαϊκάλη – BINTEO

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε τις καταγγελίες περί  χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη “αίσχος”  και υποστήριξε ότι αφού η δικαιοσύνη «κάνει ό,τι έχει υποχρέωση», αν δεν αποδειχτούν οι καταγγελίες «να εξαντλήσει  όλο το οπλοστάσιο της αν αυτές καταδεικνύονται ως ανυπόστατες.

Να τιμωρήσει σε αντίθετη περίπτωση όλους όσοι και όσες έχουν μεθοδεύσει τέτοιου είδους κατασκευάσματα»

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή.

Ο Τριαντάφυλλος για τις καταγγελίες Χαϊκάλη: Καμία ανοχή

Δικαστική παρέμβαση για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ζήτησε -εμμέσως πλην σαφώς- το ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον προεδρεύοντα Γιάννη Δριβελέγκα μάλιστα, να ζητά και την τιμωρία “εκείνων που προσβάλλουν το θεσμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας”.

“Η πολιτική ατμόσφαιρα όζει από σήμερα το πρωί” διαπίστωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος. “Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρέπει να τυγχάνουν άμεσης και καθαρής δικαστικής διερεύνησης και διαλεύκανσης, και δεν μπορεί να επιβαρύνουν την ελληνική κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο. Όλοι εμείς που έχουμε σηκώσει το βάρος της κρίσης, απαιτούμε “όχι θεάματα και διαδικασίες που δεν φέρνουν το φως στα πάντα”. Καμία ανοχή σε φαινόμενα που υποκρύπτουν πολλές φορές κοντόφθαλμες σκοπιμότητες” ανέφερε ο κος Τριαντάφυλλος.

“Απευθυνόμαστε προς τις δικαστικές αρχές και σε όλα τα κόμματα: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οποιαδήποτε και παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα – και πρέπει σήμερα, άμεσα να πραγματοποιηθούν όλες οι ενέργειες για να λυθεί το ζήτημα” συμπλήρωσε.

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο προεδρεύων της Ολομέλειας (και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος ζήτησε “να επικρατήσει κάποια λογική”:

“Φτάνουν πια τα σώου – δεν είναι εδώ τηλεόραση και θέατρο. Ήδη ο εισαγγελέας θα έπρεπε να τους καλέσει και όχι απλώς να τους διερευνήσει, αλλά και να τιμωρούνται όλοι αυτοί που προχωρούν σε διαδόσεις και προσβάλλουν έτσι το θεσμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας” υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σε παρέμβασή του, και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, διαπίστωσε πως “τα τελευταία χρόνια, χρόνο με το χρόνο, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των εκπροσώπων του λαού έχουν αίσθηση του καθήκοντος, ο τρόπος με τον οποίον προστίθενται πρόσωπα εντός του ιερού αυτού χώρου, δεν είναι εκείνος που σημαίνει πως ο απλός πολίτης κρίνει με πλήρη αίσθηση της προσωπικότητας, των ιδεών και της διαδρομής του καθενός. Δεν είναι δυνατόν η πλειονότητα των εκπροσώπων του λαού εδώ, να ανεχθεί την κατάλυση του κύρους του Κοινοβουλίου που είναι και κατάλυση της Δημοκρατίας στην ουσία της”.

“Η σιωπή όσων δεν έχουν λόγο να σιωπούν, όπως τους εγνώριζα και τους γνωρίζω απ’ το 1974 μέχρι σήμερα, δεν δικαιολογείται” συμπλήρωσε ο κος Κακλαμάνης, ζητώντας -παράλληλα- να παραταθεί και μετά το τέλος του έτους, η θητεία της Επιτροπής που ελέγχει αναδρομικά τα πόθεν έσχες των πρώην Πρωθυπουργών και μελών κυβερνήσεων.

“Ας κρίνει και ο λαός ποιούς στέλνει στη Βουλή και πώς συμπεριφέρονται. Ας αναλάβει τις ευθύνες του ο λαός” σχολίασε εκ νέου ο Γιάννης Δριβελέγκας.

Βαρβιτσιώτης: Παγόβουνο στον Τιτανικό των ΑΝΕΛ η υπόθεση Χαϊκάλη – ΒΙΝΤΕΟ

Ως ένα ακόμα παγόβουνο που θα χτυπήσει τον Τιτανικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, χαρακτήρισε την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μέσω της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Star.

«Νομίζω ότι πάμε, για να δούμε άλλο ένα παγόβουνο επικοινωνιακό, το οποίο θα χτυπήσει αυτό τον Τιτανικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που από την αρχή μόνοι τους ανακινούν την υπόθεση χρηματισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι του κάνει «φοβερή εντύπωση η αγωνία των ΑΝ.ΕΛ. και του κ. Καμμένου να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ένας παλιός Κνίτης». «Ο κ. Καμμένος μεγάλωσε μέσα στη ΝΔ και σήμερα έχει την αγωνία να βάλει τον πρώην Κνίτη κ. Τσίπρα να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης; Αυτή είναι η αγωνία του;», διερωτήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, αφήνοντας αιχμές κατά των προθέσεων του κ. Καμμένου.

Δείτε το βίντεο από το Star:

Το σχόλιο της Ρεπούση για τον Χαϊκάλη

Με ένα ειρωνικό… tweet σχολίασε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, τις καταγγελίες Χαϊκάλη περί χρηματισμού.

«Τι περίεργο! Όλες οι “απόπειρες δωροδοκίας” για να ψηφίσουν ΠτΔ έγιναν στους βουλευτές του Καμμένου. Στη ΔΗΜΑΡ καμία. Τυχαίο; Δεν νομίζω» έγραψε η κ. Ρεπούση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.

Το ξέσπασμα του Δριβελέγκα στη Βουλή για τις καταγγελίες Χαϊκάλη – ΒΙΝΤΕΟ

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης για όσους προσβάλλουν τον θεσμό του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας ζήτησε ο προεδρεύων, Γιάννης Δριβελέγκας, στη Βουλή, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Επιτέλους να επικρατήσει και κάποια λογική. Φτάνουν τα σόου, δεν είναι εδώ ούτε τηλεόραση ούτε θέατρο. Επιτέλους έχει σοβαρά προβλήματα η χώρα», τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

ΠΑΣΟΚ: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη

Σχετικά με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη για χρηματισμό, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.

Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας».

Βούλτεψη για Χαϊκάλη: Στήνονται άθλιες παραστάσεις

Για κακοπαιγμένο θέατρο και άθλια ιστορία, κάνει λόγο η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ενώ επιτίθεται και στον Αλέξη Τσίπρα.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά τις «καταγγελίες» για …κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε και ο Χαϊκάλης.

Είναι ολοφάνερο για ποιο λόγο στήνονται αυτές οι άθλιες παραστάσεις: για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν αμέσως οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας.

Η βιασύνη με την οποία ο κ. Τσίπρας έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο.

Ο Παπαδημούλης καλεί τον Χαϊκάλη να δώσει ονόματα

Να ονοματίσει τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση απόπειρας χρηματισμού του καλεί τον Παύλο Χαϊκάλη ο Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Η καταγγελία Χαϊκάλη απαιτεί άμεση διερεύνηση από την Δικαιοσύνη και υπεύθυνη ενημέρωση. Όχι πονηρές “διαροές”.Ο ίδιος δε, να δώσει ονόματα», σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας για την καταγγελία του Χαϊκάλη – ΒΙΝΤΕΟ

«Εκτιμώ ότι πρόκειται για μία σοβαρή καταγγελία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την υπόθεση  απόπειρας δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ψήφος του στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Αττικής.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω δηλώσεις, καθώς, όπως είπε, θέλει πρώτα να δει τα στοιχεία που θα κατατεθούν και, με βάση αυτά, να εκτιμήσει το πόσο σοβαρή είναι η καταγγελία και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

«Σε κάθε περίπτωση, θέλω να σας πω ότι εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων, πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, είπε πως το μέλλον είναι δυσοίωνο. «Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το 2015», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο από το Star:

Το tweet του Νικολόπουλου για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Για επιβεβαίωση των θέσεών του αναφορικά με την ποινή που προβλέπεται για το αδίκημα της δωροληψίας βουλευτή κάνει λόγο ο Νίκος Νικολόπουλος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολιάζοντας τις καταγγελίες Χαϊκάλη. «Από τις 17/12 είχα προειδοποιήσει τι “κοστίζει” η δωροληψία Βουλευτ. Έφτασε η ώρα», αναφέρει το «τιτίβισμα» του προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών.

“Κουμπαράς” το σχόλιο του Νίκου Παππά για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Με τον περίφημο «κουμπαρά» επέλεξε να σχολιάσει τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη για την απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Νίκος Παππάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Κουμπαράς», ήταν το σχόλιο του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Κουίκ: Ο Χαϊκάλης κατονόμασε αυτόν που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει – ΒΙΝΤΕΟ

Σε περαιτέρω αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά την υπόθεση απόπειρας δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προχώρησε ο Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Ο κ. Χαϊκάλης έχει δώσει δύο καταθέσεις στον κ. Παναγιωτόπουλο και, με εντολή των εισαγγελέων Παναγιωτόπουλου και Ντογιάκου, έδωσε κατάθεση και στην ασφάλεια, όπου κατονόμαστε το πρόσωπο», δήλωσε ο κ. Κουίκ.

Όπως είπε, αυτός που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει ανήκει στους οικονομικούς κύκλους, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι θέμα δικαιοσύνης να αποκαλύψει ποιος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουίκ διευκρίνισε ότι η εισαγγελία έχει υλικό στα χέρια της, που έχει τη φωνή του δράστη, την εικόνα του και το όνομά του.

Δείτε τα βίντεο από το Star:

“Πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα” λέει ο Βορίδης

«Ξέρουμε πώς τον λένε αυτόν; Έχουμε όνομα; Αντιλαμβάνεστε ότι το κρίσιμο είναι να δούμε πώς τον λένε και τι σχέση έχει. Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Βήμα fm, «διότι δεν έχουμε περιθώριο δικαστικών χρόνων και το θέμα πρέπει να τελειώσει επί τόπου».

Ο υπουργός αναφερόμενος στις καταγγελίες που έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης περί χρηματισμού, επέμεινε ότι πρέπει «να μας πουν μέσα στις επόμενες ώρες ονόματα και διευθύνσεις και να ελεγχθούν τα πάντα. Δεν υπάρχει περιθώριο ολιγωρίας από τη δικαστική πλευρά. Πρέπει να τελειώσει στο άμεσο χρονικό διάστημα».

Γεωργιάδης: Ένα κόμμα που πάει για φούντο… θα κάνει όποια καταγγελία μπορεί

«Παγία θέση της Ν.Δ. είναι κάθε καταγγελία να διερευνάται» ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη περί χρηματισμού.

Μιλώντας στον Βήμα FM, ο κ. Γεωργιάδης, σχολίασε:

«Υπάρχει ένα κόμμα που λέγεται ΑΝΕΛ και είναι δημοσκοπικά κάτω από 3% και πάει για φούντο στις εκλογές. Λέω λοιπόν ότι ένα κόμμα που πάει για φούντο, στην τελευταία προσπάθειά του να αποτρέψει την έξοδό του από το πολιτικό προσκήνιο θα κάνει όποια καταγγελία και φασαρία μπορεί. Υπάρχει καταγγελία, κ. Χαϊκάλη; Πήγαινε στον εισαγγελέα. Να κάνει τη δουλειά του. Δεν είναι, όμως, ούτε ο Λάκης Λαζόπουλος ούτε το ‘Πρωινό’ του Παπαδάκη ο χώρος για να κάνεις την καταγγελία. Απλά, ήρεμα και ωραία. Δεν έχω αντίρρηση και το θέλω, είναι βούληση και επιθυμία μου, να βγει ο κ. Εισαγγελέας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μας ενημερώσει για τη σοβαρότητα ή όχι της καταγγελίας.

Εάν, όμως, και αυτή η καταγγελία είναι στην ίδια γραμμή με τις προηγούμενες, κάποια στιγμή θα πρέπει σ’ αυτή τη χώρα να σταματήσουμε να δίνουμε βήμα σε κάθε μορφής ανοησία. Και το σημερινό περιστατικό αποδεικνύει πόσο ορθή ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να πάει πιο γρήγορα η διαδικασία της προεδρικής εκλογής. Φανταστείτε να μέναμε μέχρι το Φεβρουάριο και να αφήναμε τον Καμμένο και όλους τους «καμμένους» να κάνουν τέτοια φασαρία κάθε 10 μέρες. Μέχρι να φτάναμε στην εκλογή Προέδρου, θα είχε διαλυθεί η ελληνική Δημοκρατία. Δεν πλήττεται ο Καμμένος ή ο Χαϊκάλης και η Βουλή, πλήττεται η ελληνική Δημοκρατία στον πυρήνα της» τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και συμπλήρωσε:

«Θα έλεγα λοιπόν να γίνει το εξής: να δώσει η Εισαγγελία στη δημοσιότητα τη γραπτή του κατάθεση. Να σκεφτούμε σοβαρά ποια θα είναι και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη δήλωση Σκουρλέτη. Ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να ρίχνει λάδι στη φωτιά με κάθε ευκαιρία και να ακολουθεί από πίσω. Κάθε καταγγελία που κάνει ο κ. Καμμένος! Φυσικά, η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί και θα έλεγα να δούμε και το βίντεο, γιατί αυτή η ιστορία δεν μπορεί να σέρνεται. Πρέπει να τελειώσει. Πλάκα-πλάκα, στο τέλος δεν θα μείνει στον τόπο τίποτε όρθιο».

Χρυσοβελώνη: Αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες Χαϊκάλη έχουμε κατάλυση της δημοκρατίας

Για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος σε περίπτωση που οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιβεβαιωθούν κάνει λόγο η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Με δήλωσή της στο enikos.gr, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζει πως δεν υπήρξε ενημέρωση από τον βουλευτή για το περιστατικό και επισημαίνει πως περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης.

Τι λέει ο Σκουρλέτης για την βόμβα που έριξαν Λαζόπουλος και Χαϊκάλης – BINTEO

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε την απoκάλυψη του Λάκη Λαζόπουλου για την απόπειρα χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Όσα ακούσαμε πριν από τον κ. Λαζόπουλο και επιβεβαιωθήκαμε από τον κ. Χαϊκάλη προσδίδουν μια δραματική τροπή σε αυτή την υπόθεση των πιέσεων που τελικά δεν είναι απλώς πιέσεις. Είναι απόπειρα χρηματισμού βουλευτών για να επηρεαστούν στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θυμόσαστε όταν είχαμε αναφερθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα του Τύπου που είχαμε γενικά μιλήσει γύρω από το θέμα, τότε είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή” σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης. 

“Σήμερα αποκαλύπτεται απ΄ ότι φάινεται με έναν σαφή τρόπο ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού με σκοπό την αποστασία” συμπλήρωσε και τόνισε: «η αποκάλυψη δεν γίνεται σε έναν ουδέτερο χρόνο, επιβάλλεται η εισαγγελία να ενημερώσει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, καθώς μετά και την πρώτη ψηφοφορία το θέμα επηρεάζει την εκλογική διαδικασία».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή “Πρωινό ANT1”:

Το ΚΚΕ για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Το ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη.

«Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία για την εκλογή ή μη Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται σε ένα παρασκήνιο μεθοδεύσεων, παζαριών και πολιτικών παιχνιδιών, εντελώς αποκρουστικό και ξένο απ’ το λαό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει» αναφέρει το σχόλιο του ΚΚΕ, καταλήγοντας πως «η σήψη του συστήματος είναι αγιάτρευτη και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο λαός πρέπει να βγει ο ίδιος στο προσκήνιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές και δυναμώνοντας το ΚΚΕ».

Η ΔΗΜΑΡ για την καταγγελία Χαϊκάλη

«Να ρίξει άμεσα φως» η δικαιοσύνη ζητά η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί προσπάθεια χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι σκιές που πλανώνται πάνω από την δημόσια ζωή και απειλούν με ασφυξία το πολιτικό σύστημα επιδεινώνουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα και εντείνουν την κρίση εμπιστοσύνης».

Η δικαιοδύνη, λέει η ΔΗΜΑΡ ότι οφείλει να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται και «να διερευνήσει τη βασιμότητά τους. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ