Ο Τριαντάφυλλος για τις καταγγελίες Χαϊκάλη: Καμία ανοχή

Δικαστική παρέμβαση για τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη ζήτησε -εμμέσως πλην σαφώς- το ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον προεδρεύοντα Γιάννη Δριβελέγκα μάλιστα, να ζητά και την τιμωρία “εκείνων που προσβάλλουν το θεσμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας”.

“Η πολιτική ατμόσφαιρα όζει από σήμερα το πρωί” διαπίστωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος. “Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρέπει να τυγχάνουν άμεσης και καθαρής δικαστικής διερεύνησης και διαλεύκανσης, και δεν μπορεί να επιβαρύνουν την ελληνική κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο. Όλοι εμείς που έχουμε σηκώσει το βάρος της κρίσης, απαιτούμε “όχι θεάματα και διαδικασίες που δεν φέρνουν το φως στα πάντα”. Καμία ανοχή σε φαινόμενα που υποκρύπτουν πολλές φορές κοντόφθαλμες σκοπιμότητες” ανέφερε ο κος Τριαντάφυλλος.

“Απευθυνόμαστε προς τις δικαστικές αρχές και σε όλα τα κόμματα: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οποιαδήποτε και παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα – και πρέπει σήμερα, άμεσα να πραγματοποιηθούν όλες οι ενέργειες για να λυθεί το ζήτημα” συμπλήρωσε.

Τον λόγο έλαβε στη συνέχεια ο προεδρεύων της Ολομέλειας (και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος ζήτησε “να επικρατήσει κάποια λογική”:

“Φτάνουν πια τα σώου – δεν είναι εδώ τηλεόραση και θέατρο. Ήδη ο εισαγγελέας θα έπρεπε να τους καλέσει και όχι απλώς να τους διερευνήσει, αλλά και να τιμωρούνται όλοι αυτοί που προχωρούν σε διαδόσεις και προσβάλλουν έτσι το θεσμό του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας” υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σε παρέμβασή του, και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, διαπίστωσε πως “τα τελευταία χρόνια, χρόνο με το χρόνο, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των εκπροσώπων του λαού έχουν αίσθηση του καθήκοντος, ο τρόπος με τον οποίον προστίθενται πρόσωπα εντός του ιερού αυτού χώρου, δεν είναι εκείνος που σημαίνει πως ο απλός πολίτης κρίνει με πλήρη αίσθηση της προσωπικότητας, των ιδεών και της διαδρομής του καθενός. Δεν είναι δυνατόν η πλειονότητα των εκπροσώπων του λαού εδώ, να ανεχθεί την κατάλυση του κύρους του Κοινοβουλίου που είναι και κατάλυση της Δημοκρατίας στην ουσία της”.

“Η σιωπή όσων δεν έχουν λόγο να σιωπούν, όπως τους εγνώριζα και τους γνωρίζω απ’ το 1974 μέχρι σήμερα, δεν δικαιολογείται” συμπλήρωσε ο κος Κακλαμάνης, ζητώντας -παράλληλα- να παραταθεί και μετά το τέλος του έτους, η θητεία της Επιτροπής που ελέγχει αναδρομικά τα πόθεν έσχες των πρώην Πρωθυπουργών και μελών κυβερνήσεων.

“Ας κρίνει και ο λαός ποιούς στέλνει στη Βουλή και πώς συμπεριφέρονται. Ας αναλάβει τις ευθύνες του ο λαός” σχολίασε εκ νέου ο Γιάννης Δριβελέγκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ