Τι είπαν στον αέρα του Real Fm 97,8 Ασημακοπούλου και Βούτσης για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, «μονομάχησαν» στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την Προεδρική εκλογή και την επόμενη μέρα αλλά και τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη, περί χρηματισμού του.

«Ηλπιζα ότι θα είχαμε διαψευστεί και δεν θα με πείραζε. Και ως κόμμα, ας πούμε στο ότι είχαμε θέσει κάποιες υπόνοιες και ένα πλαίσιο πριν από ένα μήνα. Αυτά τα πράγματα δεν κάνουν καλό, αυτό που μένει το κατακάθι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, με αφορμή τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη.

Και πρόσθεσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Φοβάμαι ότι δεν θα διαψευστούμε και πως μπαίνουμε σε έναν βόρβορο που βεβαίως θα επηρεάσει και την προεδρική εκλογή από δω και πέρα διότι αν αποδειχθούν αυτά τα πράγματα, και απορώ πως και η δικαιοσύνη δεν επιτάχυνε τον ρυθμό εξέτασης αν πράγματι είχαν γίνει καταγγελίες, και αντιλαμβάνεστε πως η προεδρική εκλογή θα έχει από πάνω της μία πολύ μεγάλη σκιά που θα ρυθμίσει και το αποτέλεσμα ενδεχομένως».

 

«Περιμένω και εγώ να δούμε τι θα πει ο εισαγγελέας, τι άλλο θα μπορούσα να σας πω. Το θα πει ο εισαγγελέας. Αυτή τη στιγμή έχω ακούσει μόνο τον κ. Λαζόπουλο και τον κ. Χαϊκάλη. Να ακούσουμε τον εισαγγελέα», είπε από την πλευρά της η κα. Ασημακοπούλου.  Και πρόσθεσε: «Υποτίθεται ότι έχει κατατεθεί κάτι εκεί. Υπάρχουν ονόματα, υπάρχουν πειστήρια; Αυτό πρέπει να δούμε». 

«Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε πράγματα τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν μη αντιστρεπτές καταστάσεις και άρα μόνο πιο δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα για μας σε ένα ή σε πέντε μήνες», σχολίασε αρχικά ο κ. Βούτσης.

«Δεν έχει αλλάξει η θέση ούτε της ΝΔ ούτε της κυβέρνησης ότι δεν θέλουμε εκλογές. Θέλουμε να βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για την υποψηφιότητα του κ. Δήμα, ήμουν στον αέρα μαζί σας όταν βγήκε το όνομα και ο κ. Παππάς είπε ότι είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος», τόνισε η κ. Ασημακοπούλου και συνέχισε:

«Δεν έχω την αίσθηση ότι το θέμα είναι η καταλληλότητα του προσώπου του κυρίου Δήμα. Για μας είναι σημαντικό να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας κατάλληλος άνθρωπος για αυτό το αξίωμα και να μην μπει η χώρα σε διαδικασία εκλογών».

«Πάμε να βγάλουμε την πολιτική αστάθεια από το τραπέζι. Δεν πρόκειται να κάνουμε κινήσεις οι οποίες θα την παρατείνουν, η Νέα Δημοκρατία, θέλει καθαρές λύσεις. Το να φέρουμε την εκλογή μπροστά ήταν κίνηση πολιτικής ευθύνης για να φύγει η αστάθεια και να κλείσει η διαπραγμάτευση. Δεν θα δημιουργήσουμε μια νέα αστάθεια», πρόσθεσε.

«Αν πάμε σύμφωνα με το Σύνταγμα σε εκλογές, θα το αποφασίσει ο λαός. Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τρεις επιλογές αν γίνει κυβέρνηση αύριο. Πρώτη επιλογή, παράταση του μνημονίου για να μπορέσει να διαπραγματευθεί, δεύτερη επιλογή, γιγάντια κολοτούμπα και συμφωνώ αμέσως με τους δανειστές και τρίτη επιλογή, τους λέω όχι σε όλα και αφού τους πω όχι σε όλα, τι ακριβώς θα γίνει; Κινδυνεύουμε να φύγομε από το ευρώ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Να ξεκαθαρίζουμε με καθαρές λύσεις. Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό; Να ψηφίσουμε τον κ. Σταύρο Δήμα. Δεν θέλουμε; Να γίνουν εκλογές και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», είπε ακόμα η κ. Ασημακοπούλου με τον κ. Βούτση να απαντά:

«Είναι προφανές ότι έχετε κατασκευάσει αυτές τις τρεις εναλλακτικές έτσι ώστε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Και τα αδικαιολόγητα είναι ότι από το καλοκαίρι να θέσετε το μείζον θέμα του χρέους πάνω στο τραπέζι και να μην προχωρήσετε σε περεταίρω συμφωνίες. Δεύτερον θα έπρεπε το περίφημο Success story να το βάλετε στη διαδικασία και τον έλεγχο που κάνετε με τους δανειστές και τρίτον, δεν θα έπρεπε ούτε το e-mail να είχατε στείλει ούτε να προδεσμεύσετε τη χώρα με νέα μέτρα για τα οποία επί έναν χρόνο λέγατε πως το 2015 θα είναι η χρονιά που θα είναι όλα ρόδινα και σήμερα μιλάτε για 21,5 δισ. που θα χρειαστούν».

«Η άλλη λύση, είναι ότι ο λαός, θα δώσει τη δικιά του προτεραιότητα, θα δώσει το δικό του πρόσημο έτσι ώστε να γυρίσουμε σελίδα και να υπάρξει μια άρνηση αυτής της αποτυχημένης αδιέξοδης πολιτικής που έχει οδηγήσει σε καταστροφή», συνέχισε ο γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Η εφαρμογή της εναλλακτικής πρότασης και της άλλης στρατηγικής θα είναι υποχρεωτική και για μας και για τον διεθνή παράγοντα γιατί θα σεβαστούμε τους γενικούς κανόνες μέσα στους οποίους βρισκόμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση, ταυτόχρονα όμως θα σεβαστούμε την ανάγκη του λαού μας να σταθεί όρθιος και να φύγει από το όριο της ανθρωπιστικής καταστροφής. Για όσο χρόνο χρειαστεί, θα υπάρξει αυτό το πλαίσιο και ο σεβασμός του και σε κοινή συμφωνία θα πάμε, όχι όμως με μνημόνια. Θα ακυρώσουμε κατά προτεραιότητα, εφαρμοστικούς νόμους».

«Είναι πολύ ρεαλιστές και πολύ πραγματιστές και ότι έλεγαν σε μας θα πουν και σε εσάς. Μια χώρα βλέπουν. Αν έχουμε την πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να συζητάμε για το χρέος είναι επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχει το πρωτογενές πλεόνασμα. Μέχρι το τέλος της παράτασης, αν πάμε σε εκλογές που το απεύχομαι, θα έχουν καμία 20αριά μέρες για να κλείσουν τη διαπραγμάτευση», είπε στην συνέχεια η κ. Ασημακοπούλου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ