• Παππάς: Δύσκολο να εξηγηθεί πολιτικά η αλλαγή της ψήφου στην 3η ψηφοφορία

  12:12 μμ, Τετάρτη 17 Δεκ 2014 12:12 μμ, Τετάρτη 17 Δεκ 2014

  Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την Προεδρική εκλογή, την επόμενη μέρα αλλά και για τον Γιάννη Στουρνάρα.

  «Νομίζω ότι θα είναι μια σοβαρή ένδειξη. Είναι λίγο πολιτικά δύσκολο να εξηγήσει κανείς πως μπορεί να αλλάξει άποψη από την 1η μέχρι την 3η ψηφοφορία. Η χώρα χρειάζεται εκλογές για να προκύψει μια Βουλή που θα αντικατοπτρίζει τη λαϊκή Βούληση», σχολίασε αρχικά ο κ. Παππάς και συνέχισε:

  «Κανένας πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι εκλογές θα πρέπει να πάνε το 2016. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατόν να μπει σε καμία τέτοιου τύπου συζήτηση διότι οι εξελίξεις είναι τόσο πυκνές και επειδή υπάρχουν ακόμα κάποια ψήγματα διαφάνειας στην Ελλάδα, έχει έρθει στο φως το e-mail της κυβέρνησης προς την τρόικα με τις δεσμεύσεις της. Αυτά αναδεικνύονται ως και τα επίδικα της σημερινής και των επόμενων δύο ψηφοφοριών στη Βουλή. Αυτά είναι κομβικές επιλογές και δεν μπορούν να γίνουν στην πλάτη του ελληνικού λαού».

  «Γιατί η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να κλείσει συμφωνία; Γιατί δεν βγήκε ευθαρσώς, να κάνει φανερή την ατζέντα που αποκαλύφθηκε και να εξηγήσει στον κόσμο ότι αυτός είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη; Επειδή η σημερινή μέρα έχει το στοιχείο της αναδίπλωσης, από τον κ. Μοσκοβισί που είπε στην Φιγκαρό ότι δεν υπάρχει θέμα Grexit και από την αναδίπλωση του Γιούνκερ που είπε ότι εννοούσε τη Χρυσή Αυγή όταν είπε ότι δεν θέλει η Ελλάδα να πέσει σε χέρια ακραίων», πρόσθεσε.

  «Όλο αυτό το πλέγμα διαμορφώνει ένα έδαφος για να μετατοπίσουμε τη συζήτηση από ακραίου τύπου σενάρια στην πραγματικότητα», είπε ακόμα, ενώ για τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα είπε:

  «Ο κ. Στουρνάρας, έκανε παράβαση του καταστατικού της Τράπεζας και ως προς την υποχρέωση του να διαμορφώνει κλίμα ηρεμίας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα. Έχει υπερβεί τα εσκαμμένα κι εμείς κάναμε το αυτονόητο, ανταλλάξαμε απόψεις με τον προηγούμενο διοικητή της κεντρικής Τράπεζας».

  «Η κριτική μας για την εφαρμοζόμενη πολιτική παραμένει σταθερή και αφορά όσους την υπηρετούν. Όμως, σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα, δεν είχαμε την προχθεσινή αντίστοιχου τύπου, τοποθέτηση», επισήμανε.

  «Το Βερολίνο θα ήθελε να νικήσει η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα. Είναι σαφές. Η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως αντιπαράδειγμα είναι σε εφαρμογή όλα τα χρόνια του μνημονίου. Η Ευρώπη είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι και πρέπει να μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά», είπε ακόμα.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα