Χωρίς χειροπέδες ο Μπούκουρας στη Βουλή

Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη

Χωρίς χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών, αναμένεται να μεταβεί σήμερα στη Βουλή, για να συμμετάσχει στην πρώτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Το δικαστικό συμβούλιο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, έκανε δεκτό το αίτημά του για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της εγγυοδοσίας των 10.000 ευρώ.

Σημαντικό ρόλο τόσο στην απόφαση της εισαγγελέως όσο και των δικαστών φαίνεται να έπαιξε, σύμφωνα με πληρηφορίες, το γεγονός ότι ο Στάθης Μπούκουρας έχει διαχωρίσει τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή. Όπως δήλωσε η συνήγορός του, Βάσω Πανταζή, «το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κου Μπούκουρα, δεχόμενο ότι, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του απο το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μία πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του».

Την ίδια ώρα, από ημέρα σε ημέρα, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή ή μη και ποιων εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται σωρεία κακουργηματικών πράξεων που φέρονται να τέλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Ήδη, ο εισαγγελέας και νυν προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος με την πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο έχει ζητήσει να κάτσουν στο εδώλιο 70 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και 18 βουλευτές του κόμματος, για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ