ΣΥΡΙΖΑ: Ανεύθυνη η στάση Στουρνάρα

Η διασφάλιση κλίματος εμπιστοσύνης και σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου.

Όπως σημειώνουν,η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η ΤτΕ χειρίστηκε το 2012 αντικειμενικές δυσκολίες με επιτυχία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν την συζήτηση ουσιαστική και εποικοδομητική, τονίζοντας ότι  “η εμπειρία του κ. Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη”.

“Η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών”αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Κουμουνδούρου και στρέφουν τα πυρά τους κατά του Γιάννη Στουρνάρα:

“Αντιθέτως, ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Είτε για να ανταποδώσει στο πρωθυπουργό το διορισμό του στη θέση του διοικητή, πριν από λίγους μήνες, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Είτε γιατί κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ” αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Κουμουνδούρου”.

“Όποια κι αν είναι η αιτία της ανεύθυνης αυτής στάσης, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση”, προσθέτουν.

 

Διαβάστε επίσης

Προβόπουλος: Είχαμε μια ωραία συζήτηση με τον κ. Τσίπρα

Δραγασάκης: Το ευρώ δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις πολιτικές λιτότητας – ΒΙΝΤΕΟ

Την αντικατάσταση του Στουρνάρα ζητά ο Μαριάς

Λαφαζάνης: “Βόμβα” στην ελληνική οικονομία οι δηλώσεις Στουρνάρα – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ