Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε Σαμαρά – Στουρνάρα

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επιχειρεί να κρύψει όσα έχει δεσμευτεί με την τρόικα.

Ο ίδιος υποστήριξε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαριτίνας Ζαφειριάδου, στο real.gr,  ότι ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο πίεσης, εκβιασμού και τρομοκρατίας της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο να βρεθούν οι 180 βουλευτές, που στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι δεν θα βρεθούν.

Μιλώντας για κλίμα κινδυνολογίας εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα του χάους» τον Πρωθυπουργό, ενώ υποστήριξε ότι σε αυτή τη λογική πρωτοστατούν τα πρώτα στελέχη της κυβέρνησης.

Μίλησε για «τυχοδιωκτισμό χωρίς προηγούμενο» και ακραίο και επικίνδυνο παιχνίδι στις πλάτες του λαού, ενώ στον χορό της κινδυνολογίας ενέταξε και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του, για τις οποίες είπε ότι κινούνται εκτός ορίων του ρόλου του, από τη στιγμή που υπέδειξε στους βουλευτές τι να κάνουν.

«Δεν κινείται ως ένας άνθρωπος που λειτουργεί κατευναστικά για την ελληνική αγορά», είπε, σημειώνοντας αντίθετα ότι «κινείται περισσότερο ως πολιτικό πρόσωπο», εκτιμώντας πως μάλλον δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν είναι υπουργός Οικονομικών πλέον ή ακόμα – ακόμα «θολώνεται η σκέψη του» από τα δημοσιεύματα που με αναφορά στο πρόσωπό του, του επιφυλάσσουν κάποιο ρόλο σε τυχόν κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «εμπρηστική δήλωση» εκ μέρους του που λειτουργεί προβοκατόρικα εις βάρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, από την στιγμή που η ΕΚΤ ήταν έτοιμη να προβεί σε διευκόλυνση της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, κάνοντας παράλληλα λόγο για «θεσμικό ατόπημα» και «θεσμική εκτροπή» για την οποία κρίνεται, αποδίδοντάς του σε κάθε περίπτωση προσωπικές ευθύνες.

Ερωτηθείς, μάλιστα, αν θα ζητηθεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η παραίτησή του, περιορίστηκε να απαντήσει πως «όλες οι κινήσεις αξιολογούνται», προσθέτοντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Μιλώντας για τα δημοσιεύματα ξένου Τύπου αναφορικά με την χώρα μας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επιλεκτική αναφορά» σε αυτά στην Ελλάδα, θυμίζοντας ότι υπάρχουν αναφορές σε προσπάθεια Σαμαρά να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό και άλλες σε χωρίς προηγούμενο κινδυνολογία.

Όσο για τις δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί χθες, παρέπεμψε σε στελέχη του κόμματός του, από τα οποία πήρε και την απάντηση, όπως είπε.

Παρέπεμψε ειδικότερα σε δηλώσεις του Γάλλου ευρωσοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μπαλάζ, που υποστήριξε ότι «κατέβασε τα βρακιά του στην Κομισιόν και προΐσταται μίας καμπάνιας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ», όπως το μετέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο ίδιος πάντως παρατήρησε μία ωριμότητα και μία ψυχραιμία στους πολίτες, εκτιμώντας ότι όσα ακούγονται και όσα θα ακουστούν το επόμενο διάστημα δεν αφορούν πραγματικούς κινδύνους αλλά τον σχεδιασμό μίας κυβέρνησης που καταρρέει.

Προανήγγειλε πρωτοβουλίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο μαζικών πλειστηριασμών, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για τον «πεντοζάλη» του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του το Σαββατοκύριακο, ζήτησε να «μην πιανόμαστε» από αυτά, κάνοντας λόγο για μία φράση που ήρθε να τονώσει το λαϊκό αίσθημα και εστίασαν σε αυτή τα ΜΜΕ ως να ήταν το βασικό στίγμα ενός κόμματος που έχει σοβαρή στάση εξ αρχής.

«Ένα κόμμα αξιολογείται από το πρόγραμμα και τις δηλώσεις του», είπε, σημειώνοντας ότι «τραβάμε κάτι από τα μαλλιά, ενώ δεν είναι έτσι»…

 

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Δεν ακολουθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο απίστευτο υβρεολόγιο

Παρέμβαση Στουρνάρα: «Η ρευστότητα μειώνεται με ταχύ ρυθμό» 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ