Λυκούδης: Δεν θέλω πρόωρες εκλογές

Ο επικεφαλής της κίνησης των Μεταρρυθμιστών και ανεξάρτητος βουλευτής, Σπύρος Λυκούδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ψηφίσει ναι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και ότι δεν είναι κοντά με κανένα κόμμα.

«Θα ψηφήσω ναι για τους θεσμικούς λόγους που θέλουν να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το κοινοβούλιο με μεγάλες πλειοψηφίες και 2ον ότι εγώ δεν θέλω πρόωρες εκλογές στη χώρα. Υπό αυτήν την έννοια δεν εκμεταλλεύομται τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσω εκλογές», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Έχω την εντύπωση ότι το κλίμα, δεν οδηγεί σε βέβαιη εκλογή Προέδρου. Αυτά τα 24ωρα είναι χαμηλό το νούμερο των βουλευτών που θα ψηφίσουν. Επομένως δεν είναι τόσο αισιόδοξα τα πράγματα. Βέβαια η 3η ψηφοφορία έχει άλλους αριθμούς, είναι βέβαιο, εγώ ξέρω συναδέλφους που θα ψηφίσουν παρών στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και μετά θα ψηφίσουν ναι».

«Έχει βάση η συζήτηση περί εξόδου. Το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί. Οι αγορές βρίσκονται σε απόσταση. Πάντως, θα πρέπει και όσοι εμφανίζουν αυτή την κατάσταση ως λαιμητόμο που κρέμεται πάνω από το κεφάλι των βουλευτών, για να ψηφίσουν, δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι καθόλου λογικό να οδηγούνται οι έλληνες βουλευτές που θα ψηφίσουν με διογκωμένο τον κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας», πρόσθεσε.

«Δεν είμαι σε συζητήσεις ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με το Ποτάμι. Έχω ανοιχτή διάθεση και καλές σχέσεις και με τους δύο χώρους. Δεν έχω κάνει καμία συνενόηση πολιτικού χαρακτήρα για κάθοδο στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ», είπε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ