Μπόλαρης: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πιο δεξιά από τη ΝΔ του Καραμανλή

Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πιο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή, δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑLPHA, ερωτηθείς για το ΠΑΣΟΚ και τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου είπε: “Πιστεύω ότι στην πολιτική δεν έχει σημασία μόνο το τι θέλεις να κάνεις, αλλά αυτονόητα, το πότε θα το κάνεις, που πολλές φορές είναι το ποιο σημαντικό. Και βέβαια και το πώς θέλεις να το κάνεις, δηλαδή αν έχεις στρατηγική γι’ αυτό που θέλεις να κάνεις και το πού στοχεύει και πού οδηγεί η στρατηγική σου. Από αυτά κρίνεται κάθε πολιτική κίνηση και βέβαια πάντοτε υπέρ ποιου το κάνεις. Πρέπει να εκφρασθούν κάποιες πολιτικές ομάδες, κάποιες κοινωνικές ομάδες, κάποιες οικονομικές ομάδες. Γιατί σήμερα, όπως καταλαβαίνετε, το υπόλειμμα του πρώην κραταιού κινήματος, δεν βρίσκεται στον πολιτικό χώρο στον οποίο ��εκίνησε, γιατί δεν εκπροσωπεί τις ομάδες για τις οποίες ιδρύθηκε να υπηρετήσει

Αναφορικά με την προεδρική εκλογή ο κ. Μπόλαρης σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Στη συγκεκριμένη στιγμή, που τίθεται το ερώτημα, είναι σαφές το ότι δεν εκδηλώνεται βούληση συναινετικής διαδικασίας, όσον αφορά το κλίμα, όπως όσον αφορά το πρόσωπο. Να διευκρινίσω εδώ πως εγώ θεωρώ τον κ. Σταύρο Δήμα μια αξιόλογη προσωπικότητα”

“Εγώ δέχθηκα για πρώτη φορά την ερώτηση αν θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον μήνα Ιούνιο και έκτοτε άλλες 80 φορές.  Γιατί; Διότι το ερώτημα που τέθηκε και τίθεται και τώρα, όχι με βάση την ποιότητα και την αξιοσύνη του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά στη βάση του αν θα συνεχίσει η κυβέρνηση το βίο της και αν θα συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Είπα και επιμένω ξεκάθαρα πως από τη στιγμή που άλλαξε το επίπεδο της συζήτησης, διότι δεν αφορά το Πολιτειακό επίπεδο αλλά το πολιτικό, το κομματικό ή κάποιες φορές – όπως διαπιστώνουν οι συμπολίτες – μας τα προσωπικά αδιέξοδα, η δική μου απάντηση είναι σαφέστατα όχι.

Πιστεύω πως σήμερα που είναι 15 Δεκεμβρίου του Αγίου Ελευθερίου, είναι ξεκάθαρο πως ο αριθμός των βουλευτών που χρειάζεται για να εκλεγεί Πρόεδρος δεν υπάρχει”, τόνισε ο βουλευτής.

Ερωτηθείς εάν έχει κάνει συζητήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπόλαρης υπογράμμισε: “Εκείνο το οποίο λέω συνεχώς είναι ότι επειδή ακριβώς το πρόβλημα της χώρας είναι τεράστιο και επειδή η κρίση είναι μεγάλη σε διάρκεια, χρειαζόμαστε συνέργειες, συνεργασίες. Στην άλλη κατεύθυνση και στην άλλη λογική από αυτές τις πολιτικές διεργασίες που έχει δεχθεί η συγκυβέρνηση. Πιστεύω λοιπόν ότι οι προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις μπορούν να έχουν άλλη πρόταση για τη χώρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα το οποίο έχει φέρει και την πραγματική οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία σε αδιέξοδο”.

“Όποιος δε βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη δύναμη και ότι πρέπει να έχει και πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, προφανώς δε ζει στη χώρα. Αποστασιοποιείται από την αλήθεια”, συμπλήρωσε. 

Διαβάστε επίσης

Νταβρής στο enikos.gr: Γιατί θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Καπερνάρος: Κλίνω προς το όχι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ιατρίδη: Θα τηρήσω την ίδια στάση και στις τρεις ψηφοφορίες

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ