Μπόλαρης: Kοντός ψαλμός αλληλούια

 

 

Αινιγματική ήταν η απάντηση του Μάρκου Μπόλαρη σε ερώτηση σχετικά με το πολιτικό του μέλλον και εάν είναι έτοιμος να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών μέσα από μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

“Οι μέρες είναι λίγες, αφήστε τες να κυλίσουνε. Οι παλιοί λέγανε, ‘’κοντός ψαλμός αλληλούια’’. “, είπε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό FM 100 ο ανεξάρτητος βουλευτής.

“Οι μέρες είναι ακριβώς είκοσι. Έχουμε την ευχέρεια τις επόμενες μέρες να συζητήσουμε με όρους πολιτικής και όχι επιδίωξης προσωπικής ή εξωκοινοβουλευτικής. Με όρους πολιτικής να συζητήσουμε το τι χρειάζεται να γίνει. Έχει πολύ μεγάλη σημασία, συζητώντας αυτά τα πράγματα να βάζουμε τη λογική μπροστά, δηλαδή να βάζουμε μπροστά τα συμφέροντα του τόπου, της πόλης, της χώρας και τα συμφέροντα των πολιτών. Αν τα προτάξουμε αυτά είναι πολύ πιο ψύχραιμος ο λόγος μας και είναι πολύ πιο καθαρό και ψύχραιμο το μυαλό μας για λειτουργήσουμε γι’αυτό το οποίο έχουμε ταχθεί” υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης.

 

“Η συγκυβέρνηση χρησιμοποίησε τους τελευταίους μήνες μέχρι και σήμερα, την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ένα τρόπο για να επιτύχει την παραμονή της στην εξουσία. 

Ενώ οι διαδικασίες αυτές έπρεπε να γίνουν φυσιολογικά το Φεβρουάριο, με έναν τρόπο ο οποίος δεν έχει σχέση με την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά έχει σχέση με τα αδιέξοδα της συγκυβέρνησης, επέστρεψε την εκλογή Προέδρου και επιχειρώντας να δραματοποιήσει την κατάσταση, την έβαλε να γίνει την Τρίτη – τέταρτη μέρα των Χριστουγέννων” δήλωσε αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει στην προεδρική εκλογή.

“Ένα μεγάλο όχι στην πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση, στην πολιτική η οποία έχει φέρει σε αδιέξοδο την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία” τόνισε.

 

Αναφερόμενος στον Σταύρο Δήμα είπε: “Άσχετα απ’ το εάν είναι αντιπρόεδρος ή όχι οποιουδήποτε κόμματος, θεωρώ ότι ο κ. Δήμας είναι μια σοβαρή προσωπικότητα. Αυτό δε σημαίνει τίποτα στην παρούσα συνθήκη και με τους όρους που γίνεται η εκλογή. Δεν βάζω θέμα προσωπικό, βάζω θέμα πολιτικής η οποία πρέπει να σταματήσει”

“Το Σύνταγμα έχει πρόνοια. Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί. Δε θα μείνει η Χώρα χωρίς ανώτατο άρχοντα. Το σύνταγμα προβλέπει την διαδικασία, πριν από τις εκλογές, όταν υπάρχουν πολιτικές συνθήκες για συναίνεση και προβλέπει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου μετά τις εκλογές, όταν δεν υπάρχει συναίνεση” πρόσθεσε ο κ. Μπόλαρης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ