“Οικουμενική κυβέρνηση” ζήτησε ξανά ο Κρεμαστινός

“Οικουμενική κυβέρνηση” ζήτησε ξανά ο Κρεμαστινός

Οικουμενική κυβέρνηση και πολιτικές που θα δημιουργήσουν πραγματική ανάπτυξη ζήτησε για ακόμα μια φορά ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή και την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως οι δανειστές θα  αναγκαστούν να βάλουν «νερό στο κρασί τους» και να διαπραγματευθούν, αν το μέτωπο στην Ελλάδα  είναι αρραγές. «Όταν  το μέτωπο είναι αρραγές στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι οι δανειστές  να διαπραγματευθούν. Μονοκομματική και ισχυρή ήταν  η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το 2009. Έξι μήνες μετά όμως χρειάστηκε  να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό  τον Λ. Παπαδήμο. Αυτοί που έχουν δώσει χρήματα στην Ελλάδα θέλουν να τα πάρουν πίσω.  Πρέπει να ξέρουμε πως έχουμε δανειστεί από τους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα λάθη που έχουν γίνει μέχρι τώρα αλλά και στην αδυναμία των κυβερνήσεων να πατάξουν τη φοροδιαφυγή.

«Δεν θα είχαμε ανάγκη δανεισμού αν είχε συγκροτηθεί μια κυβέρνηση που να υποχρέωνε τους πολίτες να ζητούν αποδείξεις και τους επιχειρηματίες να πληρώνουν το ΦΠΑ. Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις είχαν δεσμευθεί για πάταξη της φοροδιαφυγής.  Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, όπου μαίνεται ένας πόλεμος οικονομικός, με θύματα χιλιάδες ανθρώπους, που μένουν άνεργοι, πρέπει να γίνεται καλύτερη κατανομή των βαρών», τόνισε  ο κ.  Κρεμαστινός.

Tην ίδια στιγμή ο κ. Κρεμαστινός  χαρακτήρισε περίεργη τη στάση που τηρούν τελευταία οι δανειστές. «Κρατούν πολύ σκληρή στάση οι δανειστές σαν να θέλουν να προειδοποιήσουν. Ίσως  και να θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και αυτό ενέχει μεγάλους κινδύνους», είπε.

Αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε δεν μπορεί να συνδυάζεται με λογικές συναλλαγής.

«Η εκλογή του Προέδρου της  Δημοκρατίας συνδυάζεται με ψήφο εμπισ��οσύνης στην  κυβέρνηση. Θα καταλάβω τη στάση κάποιου που θα  καταψηφίσει την πολιτική που εφαρμόσθηκε αλλά δεν θα μετέχει μετά σε εκλογές. Δεν συμφωνώ με εκείνους που αλλάζουν κόμμα  και ακολούθως ζητούν   εκλογές», τόνισε ο κ. Κρεμαστινός, προσθέτοντας:  «Το Σύνταγμα αναφέρεται στη συναινετική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και όχι στις συναλλαγές».

Σε ερώτηση αν θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από τη βάση ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε: « Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από τη βάση θα πρέπει να έχει και εκτελεστική εξουσία. Γενικότερα πρέπει να είναι άνθρωπος που να χαίρει εκτιμήσεως στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ