Μητσοτάκης: Τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο

Μητσοτάκης: Τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο

Ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την Κάτια Μακρή απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν εκτιμά ότι η κυβέρνηση διαθέτει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Οποιος σας πει ότι τους έχει ή δεν τους έχει σας λέει ψέματα. Καταρχάς τι πάει να πει τους έχουμε; Προφανώς και τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Και προφανώς οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι δύσκολες ημέρες, έντονου προβληματισμού για τους βουλευτές εκείνους που τελικά θα κρίνουν τη δυνατότητα ή μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Θα ενθάρρυνα όλους τους βουλευτές να ξαναδιαβάσουν το σύνταγμα, το οποίο με πολύ κατηγορηματικό τρόπο ορίζει την αυξημένη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ακριβώς για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση σε ένα πρόσωπο το οποίο θα πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και να εκπροσωπεί τη χώρα επάξια στο εξωτερικό. Πουθενά το σύνταγμα δεν λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ως μοχλός για να πέσει η κυβέρνηση. Αυτό είναι μία ερμηνεία την οποία δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του συντάγματος και οι βουλευτές στο βαθμό που έχουν ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα οφείλουν να θυμούνται τις βασικές διατάξεις του σχετικού άρθρου που διέπει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρ��τίας».

«Δεν επιμερίζεται πάντα η ευθύνη 50-50»

Στην ερώτηση αν το επόμενο διάστημα θα κυριαρχήσουν για ακόμη μια φορά τα ίδια διλήμματα που μιλούν για Grexit ή μη για σταθερότητα ή μη ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ναι, αλλά ποιος προκάλεσε τα διλήμματα; Ποιος έβαλε τη χώρα σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια να συζητάμε σήμερα για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών; Η κυβέρνηση το έκανε ή ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Και σημείωσε: «Η πλήρης καταστρατήγηση της προεδρικής εκλογής, οι κουβέντες περί αποστατών, περί εξαγορασμένων βουλευτών, το κλίμα τρομοκρατίας το οποίο δημιουργήθηκε, δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη γι’ αυτό το κλίμα; Δηλαδή, όταν εγώ ψήφιζα τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δεν προέρχεται από το δικό μου πολιτικό χώρο, είχα εξαγοραστεί; Δεν το καταλαβαίνω αυτό δηλαδή. Θα πρέπει να έχουμε και μία αίσθηση επιμερισμού της ευθύνης. Δεν επιμερίζεται πάντα η ευθύνη 50-50. Και η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δηλητηριάζεται για άλλη μια φορά ο πολιτικός διάλογος και ότι κάθε ψήφος την οποία δημόσια θα εκφέρει ο βουλευτής στις κρίσιμες ψηφοφορίες θα τελεί υπό το ενδεχόμενο συναλλαγής γι’ αυτό έχει αποκλειστική ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ