Παφίλης: Προετοιμάζεται νέα επίθεση σε βάρος του λαού

Παφίλης: Προετοιμάζεται νέα επίθεση σε βάρος του λαού

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις πολιτικές εξελίξεις και την Προεδρική εκλογή.

«Το καλύτερο σενάριο για τη χώρα, είναι να συνειδητοποιήσει ο λαός, ότι προετοιμάζεται μια νέα επίθεση σε βάρος του και ότι πρέπει ο ίδιος να παλέψει, να βγει στο δρόμο. Δεν πρόκειται η μία ή η άλλη κυβέρνηση να τους δώσει τίποτα. Πρέπει να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ παντού και ιδιαίτερα στις εκλογές οι οποίες έρχονται αργά ή γρήγορα», σχολίασε αρχικά ο κ. Παφίλης και συνέχισε:

«Με ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορούν να αποτραπούν τα μέτρα από τον λαό και να γίνουν κάποιες διεκδικήσεις».

«Ο κ. Παππάς είπε ότι δεν υποσχόμαστε βίον ανθόσπαρτων. Βίαιη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να είμαστε ειλικρινής. Το eurogroup λέει ότι όρος για να φύγουμε από το μνημόνιο είναι να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις και όλα τα μέτρα τα οποία προτείνει», πρόσθεσε.

«Όταν πας να διαπραγματευθείς εκεί, είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς και όλα αυτά τα μέτρα. Ο ελληνικός λαός, πρέπει να μετρήσει την εμπειρία του από όλα αυτά τα χρόνια αλλά και από τις ταχύτατες μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ενσωματώνεται πλήρως μέσα στο Ευρωπαϊκό σκηνικό», είπε ακόμα ο κ. Παφίλης και συμπλήρωσε:

«Κανένα κόμμα δεν είναι καρμπόν με το άλλο. Δεν κάνουμε όμως εδώ μια ιστορική ανάλυση, κρίνουμε τις θέσεις και σε πιο πλαίσιο κινούνται. Λέει κανένας από τους δύο ότι έστω θα γυρίσει στα προ κρίσης επίπεδα; Αυτά είναι που ταυτίζουν στρατηγικά τις πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μα και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν ίδια παλαιότερα. Αν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή αλλά και στον λαό μπορεί τα διεκδικήσει κάποια πράγματα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ