ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Το “όχι” στον προϋπολογισμό σημαίνει “όχι” στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Το “όχι” στον προϋπολογισμό σημαίνει “όχι” στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το «όχι» στον προϋπολογισμό σημαίνει «όχι» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015.

“Ακόμη και αν όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφιζαν, δε βγαίνουν τα κουκιά” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι όλα τα κόμματα της αντιπολιτευσης έχουν καταλήξει συλλογικά ότι αυτή η βουλή είναι απονομιμοποιημένη και δεν πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

“Με ποια λογική ένας βουλευτής που θα ζητήσει σήμερα με την ψήφο του να μην εφαρμοστεί αυτός ο προϋπολογισμός θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να τον εφαρμόσει ψηφίζοντας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;  Μπορείς να ζητάς παραίτηση της κυβέρνησης τον Δεκέμβρη και παράταση της θητείας της τον Γενάρη;” δήλωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας:  “Όσοι λοιπόν απορρίπτουν σήμερα τον προϋπολογισμό πρακτικά ζητούν άλλη πολιτική”.

Κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να εξηγήσει την δήλωσή του ότι “έχει τους 180” και “έχει μαξιλαράκι” ενώ αναφερόμενος στην λέξη “αποστασία” που έχει χρησιμοποιήσει ο ίδιος είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό: “Σας πειράζει να ακούτε τη λέξη αποστασία ίσως γιατί σας ξυπνάει μνήμες άλλων εποχών που είχατε πρωταγωνιστήσει”.

Κάλεσε επίσης τους βουλευτές να δηλώσουν τι θα ψηφίσουν στην προεδρική εκλογή: «Αν ένας βουλευτής έχει άλλη άποψη, να βγει να το πει καθαρά, δυνατά, ντόμπρα και παστρικά. Και να το πει τώρα» τόνισε, προκαλώντας ενόχληση στα έδρανα της ΝΔ.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας τους ο Αλέξης Τίπρας σημείωσε: “Από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τι ακριβώς ζητάτε συναίνεση; Να συναινέσουμε να κυβερνάτε τη χώρα δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας”. Και συνέχισε σχετικά με την υπόθεση Ρωμανού: “Να συναινέσουμε σε ένα κράτος που κάνει το λιοντάρι σε έναν 20χρονο απεργό πείνας;” 

“Όποια παιχνίδια και να παίξετε, σε συνεργασία με την τρόικα και τους δανειστές, δεν θα ξεγελάσετε κανένα” είπε ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας ότι “οι δανειστές και η τρόικα ένα στόχο έχουν: να ψηφιστεί Πρόεδρος για να δοθεί παράταση στον Αντώνη Σαμαρά”.

“Για μας δρόμος επιστροφής δεν υπάρχει. Είναι το δικό μας «there is no alternative» που έλεγε κάποτε η Θάτσερ”, δεσμεύθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος ο ΑΛέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι “το Σύνταγμα ασφαλώς και πρέπει να αναθεωρηθεί, αλλά η διαδικασία πρέπει να εκκινήσει μετά από εκλογές που θα αντιστοιχήσουν τη Βουλή με τη λαϊκή βούληση”.

Κλείνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον Σαμαρά, είπε: “Ελάτε αύριο το πρωί να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία των εκλογών. Μην επιλέγετε την αποσταθεροποίηση. Επιλέξτε τον δημοκρατικό δρόμο. Όλα τα άλλα είναι αδιέξοδα και έχουν κοντά ποδάρια”.

Δείτε το πρώτο μέρος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Δείτε το δεύτερο μέρος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Δείτε το τρίτο μέρος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

 

Διαβάστε επίσης

Κόντρα Σαμαρά-Τσίπρα για τον Ρωμανό 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ