Για υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Απ. Κακλαμάνης

Για υποκρισία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Απ. Κακλαμάνης

 

Επικριτικός για την απραξία της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των πολιτικών εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε αίσχος την φοροδιαφυγή, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών που δεν έχει προχωρήσει τους ελέγχους στις λίστες με τα ονόματα όλων όσων έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

«Δεν μπορεί να παριστάνουμε τους βαρυπενθούντες για τους άνεργους, τους συνταξιούχους και ακόμα να μην τους έχουμε ελέγξει. Αυτό είναι υποκρισία», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης και πρόσθεσε ότι «είναι θέμα ηθικής τάξεως να το αντιμετωπίσουμε για να αποκαταστήσουμε το κύρος της Βουλής και των θεσμών».

«Η Ελλάδα θέλει 30 δισ. για επενδύσεις. Ποιός θα μας τα δώσει όταν αφήνουμε αυτούς που βγάλανε τα άντερα τους έξω, ανενόχλητους», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ίδιο επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Κακλαμάνης και για τον τρόπο που ελέγχεται το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης αγνόησε την πρόταση νόμου που ομόφωνα ψήφισε η βουλή το 1999 για τον έλεγχο όλων των πρώην και νυν Πρωθυπουργών και αρχηγών κομμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ