Τασούλας: Η ώρα της αλήθειας θα ηχήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ ως καμπάνα

Τασούλας: Η ώρα της αλήθειας θα ηχήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ ως καμπάνα

Με αφορμή την τοποθέτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Χατζησοφιά, η οποία είχε δεσμευτεί πως «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ψωμί και τριαντάφυλλα» (σσ: αναφορά σε παλιά απεργία των εργατριών ιματισμού της Μασαχουσέτης), ο κ. Τασούλας στηλίτευσε τον «λαϊκισμό που δυνάστευε και έβαλε στη μέγγενή του αυτήν τη χώρα» και τόνισε πως «κάποιοι από μας που συμπράττανε στο λάθος μέχρι πριν λίγα χρόνια, αποφάσισαν να αντικρύσουν την αλήθεια που ήρθε καταπάνω τους, και να μην καταδεχθούν να λένε όλες αυτές τις ανοησίες που γοήτευαν πολλούς».

«Ζούσαμε πάνω απ’ τις δυνάμεις μας. Ντρέπομαι που δεν είχα το θάρρος να υποστηρίξω τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη όταν το έλεγε αυτό. Όποιος μιλούσε, η φωνή του χανόταν μέσα στον ορυμαγδό των “γαρύφαλλων” και των “τριαντάφυλλων” και των “κοινωνικών αγώνων”, όλης αυτής της σαχλαμάρας» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και συμπλήρωσε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Συνεχίστε εσείς- κανείς δεν σας προσέχει, κανείς δεν σας ακούει τι λέτε. Όσοι έρχονται σε σας, με εξαίρεση το 4%, έρχονται γιατί έπαψαν να πιστεύουν σε μας. Όταν η χώρα ξεφύγει απ’ τη σημερινή περιπέτεια και αρχίζει να μπαίνει στον δρόμο της ανάπτυξης, τότε θα ξέρετε πως θα επανακάμψετε στα πραγματικά σας ποσοστά».

Ο κ. Τασούλας, παραδέχθηκε πως υπήρξαν δυσκολίες στο να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας. Όπως όμως και το 2008, τα σημάδια της επερχόμενης κρίσης ήταν εμφανή αλλά κανείς δεν τα λάμβανε υπόψη, έτσι και τώρα, το 3% της ανάπτυξης, το 11% της αύξησης των επενδύσεων και το 8% των εξαγωγών- «όλα αυτά τα μεγέθη που δεν λένε τίποτε σ’ αυτούς που σήμερα μας παρακολουθούν, θα μπουν σίγουρα στη ζωή τους μετά από 3- 4 χρόνια».

«Στα πρόθυρα αυτής της πραγματικότητας, λυσσάξατε και βρήκατε να εργαλειοποιήσετε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν είναι έτσι: Η ώρα της αλήθειας θα ηχήσει ως καμπάνα» προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Πολιτισμού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ