• ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παίζει με την υγεία του Νίκου Ρωμανού

  4:43 μμ, Παρασκευή 05 Δεκ 2014 4:43 μμ, Παρασκευή 05 Δεκ 2014

  ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση παίζει με την υγεία του Νίκου Ρωμανού

  Την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού και τις ενέργειες της κυβέρνησης σχολίασε με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση διακινδυνεύει την εύθραυστη υγεία του Νίκου Ρωμανού. Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση:

  «Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς παραβίασης των δικαιωμάτων ενός νέου ανθρώπου από την Κυβέρνηση. Ο Νίκος Ρωμανός οδηγείται στο θάνατο για υποστηρίξει το δικαίωμά του στη μόρφωση και την αξιοπρέπεια.

  Μια από τις πιο σοβαρές πτυχές της επίθεσης της Κυβέρνησης στη δημοκρατία και τα δικαιώματα είναι οι συνεχείς παρεμβάσεις της στο έργο των υγειονομικών, με τις οποίες αποδεικνύεται και η παντελής αδιαφορία της για την υγεία και τη ζωή ενός ανθρώπου.

  Οι δικαστικές αρχές, συνεπικουρούμενες από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και αρνούμενες το δίκαιο αίτημα του Ν. Ρωμανού για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, ζητούσαν από τους θεράποντες γιατρούς το πρωτοφανές: να προχωρήσουν σε υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας, να διαπράξουν δηλαδή βασανιστήρια σύμφωνα με τη Διακήρυξη της Μάλτας του 1991. Προς τιμήν τους, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ κατήγγειλαν αμέσως τις απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές και αρνήθηκαν να γίνουν συνεργοί στο βασανισμό ενός απεργού πείνας.

  Μια μέρα πριν, είδε το φως της δημοσιότητας η καταγγελία της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι) ότι ο διορισμένος διοικητής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, με έγγραφό του, απαγορεύει στους θεράποντες ιατρούς του Νίκου Ρωμανού να δίνουν πληροφορίες για την πορεία της υγείας του ασθενή τους, ενημέρωση που όπως ξεκαθαρίζει θα πράττει από εδώ και πέρα ο ίδιος. Η καταγγελία αναφέρεται σε “ασύστολη παρέμβαση του διοικητή, χωρίς να σέβεται το έργο των γιατρών και το απόρρητο του φακέλου του ασθενούς Νίκου Ρωμανού με αποκορύφωμα την απαγόρευση στους γιατρούς να μιλάνε στον τύπο, ενώ επισκέπτεται ο ίδιος τον απεργό πείνας συχνότατα, παρά τις προειδοποιήσεις ότι το επισκεπτήριο πρέπει να είναι περιορισμένο λόγω κινδύνου λοιμώξεων, κλπ. Επιπλέον, θεωρεί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση ότι πρέπει να έχει συνεχή πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του ασθενούς!”

  Τέλος, σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα αποτρόπαιης εικόνας: Πάνοπλοι αστυνομικοί, στη πόρτα του θαλάμου νοσηλείας του Ν. Ρωμανού, να αντιμετωπίζουν ως εισβολείς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου -στο χώρο εργασίας τους!-, φανερά διακινδυνεύοντας την εύθραυστη υγεία του απεργού πείνας. Μια εικόνα που αποτελεί την πιο ακλόνητη απόδειξη ότι η κυβέρνηση έχει καταρρακώσει κάθε έννοια δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

  Δυστυχώς, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από μια κυβέρνηση που μέσα σε λίγα χρόνια έχει ισοπεδώσει τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, το κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία. Καλούμε τους υγειονομικούς να συνεχίσουν τη μέχρι σήμερα αξιοθαύμαστη στάση τους και είμαστε αρωγοί στον αγώνα οποιουδήποτε παλεύει για δικαιοσύνη, ατομικές ελευθερίες, αξιοπρέπεια και δημοκρατία».

  Διαβάστε επίσης:

  ΦΩΤΟ-Εργαζόμενοι του "Γεννηματάς" έξω από το δωμάτιο του Ρωμανού

  Ανησυχία για τον Νίκο Ρωμανό μετά το λιποθυμικό επεισόδιο

  Η επιστολή του Μιχαηλίδη για τον Ρωμανό

  Ο Έκτορας Κουφοντίνας γράφει για τον Ρωμανό

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα