Κικίλιας: Κανείς δεν μπορεί να παίξει με τους θεσμούς

Κικίλιας: Κανείς δεν μπορεί να παίξει με τους θεσμούς

«Κοινωνική ειρήνη» και «διαφωνίες που δεν αποβαίνουν σε βάρος αυτής της πόλης και αυτής της χώρας» ζήτησε, στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2015 στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην ανάγκη ασφάλειας της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας ως παλλαϊκό αίτημα, ο κ. Κικίλιας επικαλέστηκε τις «μεγάλες προσπάθειες» που έχει καταβάλλει για έναν ειλικρινή διάλογο με όλους, «ακόμα και με όσους έχουν διαφορετική άποψη και τη λένε έντονα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε στο «ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΛΑΣ», το οποίο επιδείχθηκε από τις γυναίκες αστυνομικούς, «χωρίς κράνη και προμετωπίδες», απέναντι στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, «ανεξάρτητα απ’ το αν πιστεύουμε πως έχουν δίκιο ή άδικο. Διαμαρτυρήθηκαν αμέσως μετά, 6.000 συνταξιούχοι. Θυμάμαι παλαιότερες σκηνές με καπνογόνα κλπ. Άνδρες των ΥΜΕΤ χωρίς προστατευτικά, ήταν μαζί τους στην πορεία. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ήρθε και με ευχαρίστησε προσωπικά» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Στα ΑμεΑ, τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα. Τα στέλνετε για “ανθρώπινο πρόσωπο”;» παρενέβη η Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ).

«Μέσα σε μια καθημερινότητα που είναι πάρα πολύ δύσκολη, είναι προφανές πως μπορεί να υπάρξουν και αστοχίες» αποκρίθηκε ο υπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ στην πάταξη του διαδικτυακού εγκλήματος, στο φαινόμενο των απαγωγών και τις παιδεραστίες και υπενθύμισε τις επισκέψεις του στα κέντρα πρώτης υποδοχής και επαναπροώθησης παράτυπων μεταναστών στη Μυτιλήνη και τη Χίο. «Με τον ίδιο που μιλώ με τους μετανάστες, μιλώ και με τον τελευταίο αστυνομικό των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ στις μονάδες τους, που δεν επέλεξαν να είναι εκεί».

Τέλος, επί του προϋπολογισμού του 2015, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως αποτυπώνει τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση και δικαιούται να ολοκληρώσει, καθώς «στη μονάδα του χρόνου έχουν γίνει πάρα πολλά».

«Κανείς δεν μπορεί να παίξει με τους θεσμούς, να βάλει τρικλοποδιές και όλοι οφείλουμε να δούμε το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Και είμαι βέβαιος πως θα είναι προς όφελος του ελληνικού λαού» κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ