Κουρουμπλής: Παρερμηνεύθηκε η δήλωσή μου – Τον Παπανδρέου εννοούσα

Κουρουμπλής:  Παρερμηνεύθηκε η δήλωσή μου – Τον Παπανδρέου εννοούσα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, τονίζοντας ότι παρερμηνεύθηκε η δήλωσή του για μονομερές κούρεμα του χρέους, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές.

«Υπήρξε παρερμηνεία στη δήλωσή μου. Αν ακούσετε το ηχογραφημένο, με ρωτάει ο δημοσιογράφος τι θα έπρεπε να κάνει. Αναφέρεται στην εποχή του 2010 όταν το χρέος ήταν ιδιωτικό. Αναφερόμουν στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν ήταν θέση μου προσωπική ποτέ η μονομερής διαγραφή του χρέους, από μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλιστα τώρα που είναι θεσμικό και διακρατικό», σχολίασε αρχικά ο κ. Κουρυομπλής σχετικά με την δήλωσή του που περί μείωσης του χρέους που άναψε φωτιές.

«Η σημερινή πραγματικότητα, αυτά τα μέτρα αποδεικνύουν ότι το δημόσιο χρέος είναι πηγή πολιτικής αστάθειας και θα συνεχίσει να είναι να ζητούν συνεχώς δρακόντια μέτρα τα οποία ούτε η σημερινή κυβέρνηση ούτε η αυριανή μπορεί να σηκώσει. Εμείς θα πάμε με μία ανανεωμένη εντολή, με ένα νέο πολιτικό κεφάλαιο σε μια πολιτική διαπραγμάτευση κινούμενοι μέσα στη λογική των πραγμάτων. Θα πρέπει να καταλάβει και η Ευρώπη ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα οδήγησαν σε αυτά τα αδιέξοδα. Οι πολιτικές αυτές δεν οδήγησαν πουθενά. Ούτε το Psi έτσι όπως το εφάρμοσαν», πρόσθεσε.

«Δεν θα βρεθούν οι 180 βουλευτές. Το λέω μετά λόγου γνώσεως γιατί μιλώ κι εγώ. Αν οδηγηθεί σε σύγκρουση με την τρόικα, θα πείσει η κυβέρνηση ότι οι πολιτικές δεν οδηγούν πουθενά. Η κυβέρνηση, όταν τόλμησε να πει ότι θα φύγει απ’ τα μνημόνια οι ίδιες οι αγορές αμφισβήτησαν την βιωσιμότητα του χρέους. Σήμερα με πιο επιχείρημα θα πάει η κυβέρνηση να πείσει τους βουλευτές;», αναρωτήθηκε ο κ. Κουρουμπλής.

«Εγώ είμαι βέβαιος ότι από μια τέτοια διαπραγμάτευση, αν ωθήσουν τα πράγματα στα άκρα, θα έχουν και αυτοί την ευθύνη. Δεν υπάρχει σοβαρός αναλυτής που να λέει ότι αν οδηγήσουν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι σε μια τέτοια λογική, έχουν να κερδίσουν κάτι», επισήμανε ακόμα και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στοχεύσει στην αυτοδυναμία. Η μισή επιτυχία μιας τέτοιας προσπάθειας μπορεί να διακινδυνεύσει αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ