• Το ΠΑΣΟΚ απαντάει στον Μιχελάκη

  8:47 μμ, Τετάρτη 28 Μάρ 2012 8:47 μμ, Τετάρτη 28 Μάρ 2012

  Στο "κόκκινο" βρίσκεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με φόντο το έλλειμμα του 2009. Πριν από λίγο το ΠΑΣΟΚ, απάντησε στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι "πάνω στον οίστρο του λαϊκισμού του ο κ. Μιχελάκης προβαίνει σε ανακοινώσεις τύπου χωρίς καν να διαβάσει το υπόμνημα Αλμούνια, αποδίδοντάς του τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έχει εγγράφως καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα".

  Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Μιχελάκης, με αφορμή την επιστολή του πρώην Επιτρόπου Οικονομικών προς την Εξεταστική Επιτροπή είχε δηλώσει ότι "τα όσα αναφέρει ο κ. Αλμούνια, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ".

  Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του καλεί τον κ. Μιχελάκη να διαβάσει τις καταθέσεις Αλμούνια και Ράντερμάχερ προκειμένου, όπως αναφέρεται

  , "να ενημερωθεί ότι στο ελληνικό και κοινοτικό δίκαιο ισχύουν δύο βασικά νομοθετήματα αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία".

  Τα δύο νομοθετήματα που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του είναι:

  "Ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής, που αφορά κυρίως στη διάρθρωση και τις αρχές λειτουργίας (ανεξαρτησία, αμεροληψία, αντικειμενικότητα, κλπ) των εθνικών στατιστικών αρχών και δεν έχει καμία σχέση με την μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος και την ένταξη σε αυτό των ελλειμματικών ΔΕΚΟ. Σε αυτόν αναφέρεται στην κατάθεση του ο κ. Αλμούνια και λέει ότι μέρος του Κώδικα αυτού (βασικές αρχές) έχει ενσωματωθεί στον Κανονισμό (ΕΚ) 223/2009, που έχει άμεση και υποχρεωτική εφαρμογή στη χώρα μας.

  Το ΕΣΟΟΛ 95, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ολοκληρωμένων Οικονομικών Λογαριασμών, που έχει ενσωματωθεί στον Κανονισμό (ΕΚ) 2223/1996 και έχει στο σύνολό του υποχρεωτική εφαρμογή από το 1999, όπως ρητά αναφέρει στην κατάθεσή του ο κ. Ράντερμάχερ και στις απαντήσεις του ρητά παραπέμπει ο κ. Αλμούνια. Το ΕΣΟΟΛ 95 περιλαμβάνει την μεθοδολογία που οφείλουν να εφαρμόζουν οι εθνικές στατιστικές υπηρεσίες για την κατάρτιση λογαριασμών για τους σκοπούς της κοινότητας, δηλαδή και για τους λογαριασμούς που αποστέλλουν στην Eurostat. Αυτός εφαρμόστηκε για την ένταξη των ΔΕΚΟ" .

  "Αν όλα αυτά τα γνώριζε και τα τηρούσε η Κυβέρνηση της ΝΔ την κρίσιμη περίοδο του 2008-2009 δεν θα είχε υποστεί η χώρα τον τραγικό δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τις συνέπειες του για τη ζωή των Ελλήνων", καταλήγει η ανακοίνωση.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα