Πλεύρης: Αν μας «γλεντούσαν» θα τα είχαμε κλείσει τα θέματα

Πλεύρης: Αν μας «γλεντούσαν» θα τα είχαμε κλείσει τα θέματα

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή, για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, την επόμενη ημέρα, αλλά και το θέμα του Νίκου Ρωμανού.

«Δεν τον είπε απατεώνα ποινικό ο κ. Γεωργιάδης τον Αλέξη Τσίπρα, τον είπε πολιτικό απατεώνα. Εάν αυτή της στιγμή, ο ελληνικός λαός, μπορεί να ψηφίσει ότι θέλει. Το 2009 ψήφισε –λεφτά υπάρχουν- και το μετάνιωσε. Εμείς λέμε μια πραγματικότητα στον κόσμο και κάνουμε έναν αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση. Στο τέλος της ημέρας, αυτοί οι οποίοι λένε ότι –εμείς είμαστε πιο ωραίοι θα πάμε να διαπραγματευθούμε καλύτερα αλλά αν δεν μας βγει η διαπραγμάτευση δεν σας λέω τι θα κάνω, θα το δούμε στην πορεία-, εμείς θα πρέπει από τώρα να καταδείξουμε στον ελληνικό λαό, ότι λένε ψέματα», σχολίασε αρχικά ο κ. Πλεύρης και συνέχισε:

«Η Γαλλία και η Ιταλία που δεν είναι σε μνημόνιο, τους επιστρέφονται οι προϋπολογισμοί πίσω. Αν η εικόνα που έχουμε δώσει είναι ότι τελειώνει το μνημόνιο και δεν υπάρχει καμία πια σχέση εξάρτησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε είναι ένα λάθος μήνυμα. Εμείς λέμε ότι τελειώνει το μνημόνιο όπως το γνωρίσαμε μέχρι τώρα, προφανώς υπάρχει έλεγχος. Το ΔΝΤ είναι η διαπραγμάτευση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να φύγει νωρίτερα».

«Αν μας γλεντούσαν τότε θα είχαν κλείσει όλα τα θέματα. Αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις είναι και μακροχρόνιες και επίπονες. Αν ήταν εύκολες όπως μας κατηγορούν, θα είχαμε συμφωνήσει και δεν θα είχαμε πρόβλημα», πρόσθεσε.

«Στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης και της επικοινωνίας υπήρξε ένα κενό και έγιναν δράσεις οι οποίες δεν είχαν κλίσει. Η τρόικα χρησιμοποιεί αυτές τις δράσεις προκειμένου να πιέσει για τα άλλα θέματα, επειδή είδε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε και έκανε ενέργειες τις οποίες η ίδια δεν τις έβρισκε σωστές. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Δεν είναι αναγκαστικά, με κάθε τίμημα, γιατί μόνο τότε μπορούμε να πάμε στην απέναντι όχθη του ποταμιού και να συζητήσουμε θέματα όπως το χρέος», είπε ακόμα ο κ. Πλεύρης.

Όσο για το θέμα του κρατούμενου για τη ληστεία στο Βελβεντό, Νίκο Ρωμανό, ο οποίος τελεί υπό απεργία πείνας διεκδικώντας εκπαιδευτικές άδειες, σχολίασε:

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τις άδειες. Έκρινε αυτό το σχέδιο ότι ο κ. Ρωμανός, έχει στοιχεία επικινδυνότητας για να πάρει κάποια άδεια. Εγώ έχω την άποψη ότι η συμπεριφορά του έχει κάποια επικινδυνότητα. Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν θέλει να παρεμβαίνει ο υπουργός στην δικαιοσύνη, εγκαλεί τον υπουργό δικαιοσύνης για τις άδειες, τη στιγμή που το κόψιμο της άδειας το έχουν αποφασίσει οι εισαγγελικές αρχές και τριμελής επιτροπή. Για τον Ρωμανό, να ισχύει ότι ισχύει για κάθε κρατούμενο. Ενδεχομένως, ο Ρωμανός μπορεί να πληρώνει και το φαινόμενο Ξηρού. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την ιδεολογικοποίηση της συζήτησης. Βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει πέσει σύσσωμος».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ