ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Για να βγουν οι 180 πρέπει να υπάρξουν αποστασίες

ΒΙΝΤΕΟ-Τσίπρας: Για να βγουν οι 180 πρέπει να υπάρξουν αποστασίες

«Για να βγουν 180 πρέπει να υπάρξουν αποστασίες. Αποστασία τι σημαίνει; Ότι κάποιοι βουλευτές που είναι στα κόμματα τους θα κάνουν διαφορετικά από ότι λέει το κόμμα τους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για την προεδρική εκλογή.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «κλίµα φηµών και για κλίµα εκβιασµών που τραυματίζει τη Δημοκρατία», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα όργιο φηµών ο κ. Σαµαράς επί 4 µήνες τώρα διεκδικεί την αποστασία βουλευτών. Αυτό διεκδικεί. Και η αποστασία βουλευτών σε ένα κρίσιµο θέμα, όχι ένα νομοσχέδιο… είναι κάτι που κρίνει την πολιτική πορεία του τόπου».

«Όταν κάποιος το διεκδικεί καθαρά και επίσηµα και λέει ότι έχει «μαξιλάρι» βουλευτών, τότε θεωρώ πως ποντάρει όλη του τη στρατηγική σε ένα πλαίσιο αποσταθεροποίησης. Δεν είπα λοιπόν, εγώ ότι αν εσείς είστε βουλευτής και ψηφίσετε θα τα έχετε πάρει, ενώ ο άλλος που δεν ψήφισε δεν θα τα έχει πάρει, όμως, ότι και να κάνετε, αν είστε βουλευτής το κλίµα των φηµών των εκβιασµών της τρομοκρατίας είναι ένα κλίµα που αποσταθεροποιεί την πολιτική ζωή του τόπου. Που πολώνει, που δημιουργεί εντάσεις και συγκρούσεις….», είπε.

«Ακόμα και αν υπάρξει αυτή η πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση το µόνο που θα έχει ως κατάληξη θα είναι να οδηγήσει ένα ιστορικό κόμμα, όπως η Ν∆, σε ποσοστά ανάλογα µε αυτά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 12 και αργότερα.», συμπλήρωσε.

Για τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Θεωρώ ότι ο κ. Σαµαράς θα έχει την τύχη του κ. Παπανδρέου, αν επιμείνει σε αυτή τη λογική. Έχει τη δυνατότητα µιας έντιµης διεξόδου που είναι η λαϊκή ετυμηγορία».

«Κάποια στιγµή δεν θα έχουμε αντίπαλο δεν μπορεί να λειτουργεί κόντρα στην λαϊκή βούληση γιατί οι αντίπαλοι µας θα πάνε σε ποσοστά εξαφάνισης και εμείς στην αυτοδυναµία.», πρόσθεσε και εξαπέλυσε πυρά κατά του Πρωθυπουργού:

«Είναι άλλο πράγµα η συναίνεση σε µια πολιτική που θεωρούµε καταστροφική και άλλο η συνεννόηση η πολιτική. Έχουµε έναν πρωθυπουργό που δεν αντέχει τη συνεννόηση. ∆εν έρχεται στη βουλή…»

Στην ερώτηση για το τι θα έλεγε στον πρωθυπουργό σε περίπτωση που θα τον συναντούσε, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Το τι θα του πω εγώ είναι δική µου δουλειά. Ο πρωθυπουργός δηλαδή δεν µε καλεί γιατί φοβάται πως θα του πω να παραιτηθεί; Όταν ο κ. Καραµανλής έλεγε τον κ. Σηµίτη αρχιερέα της διαπλοκής δεν τον καλούσε να συζητήσουν; Όταν ο κ. Σαµαράς έλεγε στον Παπανδρέου να παραιτηθεί, δεν τον καλούσε να συζητήσουν; Έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν αντέχει µια φυσιολογική σχέση µε την αξιωματική αντιπολίτευση.»

«Είμαστε ένα κόμμα που δεν έχουμε τη λογική της αυτοδυναµίας, όπως είχαν τα άλλα κόµµατα. Άλλωστε εγώ είμαι αυτός που έχω δηλώσει ότι ακόμα και αν έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία που είναι στόχος µας στην επόµενη βουλή, θα διεκδικήσουµε συνεργασίες και συµµαχίες», δήλωσε ο κ. Τσίπρας για την επόμενη ημέρα των εκλογών και το ενδεχόμενο να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

«Θέλω να είµαι καθαρός. Αν είµαστε όµηροι πολιτικών δυνάµεων που θέλουν να µας εγκλωβίσουν σε µια στρατηγική υποχωρήσεων αυτό δεν θα είναι καθόλου αποτελεσµατικό», επισήμανε.

 

 

Για το Ποτάμι

«Το «Ποτάμι» έχει μέχρι στιγμής με τις θέσεις που αναπτύξει έχει δημιουργήσει την

αίσθηση και σε μένα και στην πλειοψηφία του κόσμου που παρακολουθεί τις εξελίξεις ότι φτιάχτηκε για να αρδεύσει τα άγονα χωράφια της μνημονιακής πολιτικής. Μέχρι στιγμής στις σημαντικές τοποθετήσεις ακούω για την ανάγκη να μην γίνουν εκλογές να υλοποιήσουμε τα πρόγραμμα τους μνημονίου… Χωρίς μισόλογα να σας πω ότι με τα σημερινά δεδομένα και με αυτά τα προγραμματικά πλαίσια που βγάζει το συγκεκριμένο κόμμα δεν υπάρχει προοπτική συμμαχίας και συνεργασίας.»

Για τους ΑΝ.ΕΛ.

«Με τον κ. Καμμένο έχουμε πολλές σημαντικές διαφορές. Θα έλεγα κανείς ότι σε πολλά θέματα μας χωρίζει άβυσσος. Πολιτισμικά αν θέλετε. Πρέπει να σας πω ότι έχει κρατήσει μια έντιμη στάση στη Βουλή. Δεν ξέρω αν ο κ .Καμμένος θα είναι στη βουλή την επομένη των εκλογών. Οπότε δεν μπορώ να διακινδυνεύσω μια τέτοια εκτίμηση. Θα διεκδικήσουμε όμως την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη βουλή αλλά θα προσπαθούμε να φτιάξουμε κυβέρνηση που δεν θα είναι κυβέρνηση Συριζαίων αλλά θα είναι κυβέρνηση που θα αφορά όλους τους Έλληνες και τις Έλληνίδες. Πρωτίστως θα αναζητήσουμε συνεργασίες σε προγραμματική βάση με τις δυνάμεις της

αριστεράς».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ