Εκλογή Προέδρου πριν από τις γιορτές προτείνει η Μπακογιάννη

Εκλογή Προέδρου πριν τις γιορτές προτείνει η Μπακογιάννη

Να επισπευθεί η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η βουλή θα πρέπει να αποφασίσει για Πρόεδρο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού ενώ τάχθηκε υπέρ της παράτασης της λειτουργίας της βουλής.

«Είχα πει ότι θα έπρεπε να πάμε στην προεδρική εκλογή το Νοέμβριο. Να το κάνουμε τώρα μετά τον προϋπολογισμό. Να μην κλείσουμε (τη Βουλή), να βγάλουμε ΠτΔ, ώστε να δώσουμε την αίσθηση σταθερότητας. Ειλικρινά ελπίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε τον ΠτΔ. Από εκεί και πέρα, να προχωρήσουμε με άλλου είδους (βήματα). Καθαρές λύσεις σημαίνει ότι είμαι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσω το τοπίο τώρα. Διότι άλλως πώς, είμαστε σε κινούμενη άμμο. Κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις και βυθιζόμαστε παραπέρα. Η  σημερινή εικόνα  είναι μια εικόνα που αδικεί την Ελλάδα.

Να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο. Πιστεύω ότι ο λαός αυτό που έδειξε αυτή την ωριμότητα τόσα χρόνια και άντεξε ό,τι άντεξε, που δεν σηκώθηκε να τα κάψει όλα, δικαιούται και απαιτεί από εμάς, τους πολιτικούς, την αλήθεια. Αν θέλουμε να ξανακερδίσουμε το σεβασμό του, ο μόνος δρόμος είναι αλήθεια, υπευθυνότητα και από εκεί και πέρα, σε τελική ανάλυση, ο λαός είναι κριτής όλων μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ