Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για “σχεδιασμούς υφαρπαγής”

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για “σχεδιασμούς υφαρπαγής”

Για “σχεδιασμούς υφαρπαγής” των πρώην στρατοπέδων της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η εξαγγελία του πρωθυπουργού Σαμαρά στα εγκαίνια της ΔΕΘ, για παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά είναι παραπλανητική γιατί έρχεται να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς και όχι της ανάγκες των κατοίκων της περιοχής” αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

“Συγκεκριμένα, παραχωρούνται:

-52 στρέμματα στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) με δυνατότητα κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων κατοικίας, εμπορικών δραστηριοτήτων κ.ά.

-8 στρέμματα στη Ιερά Μητρόπολη Νεάπολης – Σταυρούπολης

-παραχώρηση χρήσης για 49 χρόνια των υπολοίπων 280 στρεμμάτων στο δήμο Παύλου Μελά με συνεκμετάλλευση με το ΤΕΘΑ (εκμίσθωση ή παραχώρηση έναντι ανταλλάγματος μέρους ή όλου της παραχωρούμενης έκτασης).

Είναι προφανές πως αυτή η σύμβαση, με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του δήμου να διαμορφώσει και να συντηρήσει τον εγκαταλελειμμένο αυτό χώρο, οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και τσιμέντωση, μέσω συμβάσεων παραχώρησής του σε ιδιώτες (πρόγραμμα JESSICA για αστικές αναπλάσεις). Παρόμοια θα είναι, αργά ή γρήγορα, η κατάληξη και του στρατοπέδου Καρατάσσου στον ίδιο δήμο, του στρατοπέδου Κόδρα στη Καλαμαριά, και άλλων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Ακόμη πιο σαφείς είναι οι προθέσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με την ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ, των 450 στρεμμάτων των στρατοπέδων Μ. Αλεξάνδρου και Παπακυριαζή στο κέντρο της ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιβαλλοντικά Δυτικής Θεσσαλονίκης”.

Υπογραμμίζει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδώσει στην κοινωνία όλους τους χώρους των πρώην στρατοπέδων που διεκδίκησε και έχει ανάγκη, για ουσιαστική και ριζική αλλαγή στην ποιότητα ζωής, αναψυχής και πολιτισμού”.

 

Διαβάστε επίσης:

DW: Η τρόικα και το σιωπηρό πραξικόπημα στις χώρες της κρίσης

Παρέμβαση Μαριά για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Γερμανικά ΜΜΕ: Επίπονες διαπραγματεύσεις Ελλάδας-τρόικας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ