Βούλτεψη: Θα υπάρξει συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο

Βούλτεψη: Θα υπάρξει συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

«Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο. Θα υπάρξει μια συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο. Θα ελέγχουμε πάντα τα δημοσιονομικά μας. Όλες οι χώρες προσέχουν τα δημοσιονομικά τους», ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες γίνεται μια δύσκολή διαπραγμάτευση η οποία αφορά στην επόμενη φάση. Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε», σχολίασε αρχικά μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Κάθε τι που συμβαίνει έχει πολλούς τρόπους να το διαβάσεις ανάλογα σε ποια θέση βρίσκεσαι. Εμείς, λέμε το ακριβώς αντίθετο, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας από την πλευρά της τρόικας».

«Για την Ελλάδα πλέον, η μεγάλη επιτυχία και το κλειδί που θα ανοίξει όλες τις πόρτες, είναι ότι η Ελλάδα πέτυχε ανάπτυξη. Ότι έχει φύγει από το φάσμα της ύφεσης και βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης και ανάπτυξης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη όλης της Ευρώπης. Το όριό μας, είναι η ανάπτυξη. Δεν θέλουμε να γίνει οτιδήποτε, που θα υπονομεύει την Ανάπτυξη γιατί έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε έσοδα στη χώρα, να βγούμε στις αγορές και να έχουμε θέσεις εργασίας. Με κραυγές δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

«Το σφάλλειν είναι ανθρώπινο. Όποιος δεν κάνει τίποτε, δεν κάνεις λάθη. Είναι πολύ εύκολο να κάθεσαι σε μια πολυθρόνα και να ασκείς κριτική. Η κυβέρνηση έχει πει την αλήθεια από την πρώτη στιγμή. Έχει πει ότι είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση γιατί είμαστε στο τέλος», τόνισε ακόμα η κυβερνιτκή εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Εμείς και την αλήθεια έχουμε πει, αλλά και η πραγματικότητα τους διαψεύδει γιατί το πρόγραμμα της Ε.Ε τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου. Μου έκανε εντύπωση, για τον κ. Σκουρλέτη, σχετικά με την ύπαρξη γυναικείων θεμάτων. Της είπε κάτι υποτιμητικό. Σήμερα, είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Θα ήθελα να είναι όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί. Μου έκανε πάρα πολύ εντύπωση αυτή η αναφορά. Συνέπεσε με τη χθεσινή μέρα και αυτά που είπε ο κ. Ερντογάν για τις γυναίκες. Δεν υπάρχουν γυναικεία και ανδρικά θέματα. Είμαστε απόλυτα ίσοι. Δεν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την αστυνομία, θέλει να αφοπλίσει και τις γυναίκες. Μου κάνει πάρα πολύ εντύπωση όπως και η επανάληψη της φράσης «τελευταίο τανγκό στο Παρίσι», δεν αντιλαμβάνομαι για πιο λόγο πρέπει να γίνονται αυτές οι σεξιστικές αναφορές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ