Αθανασίου: Δεν είναι καιρός να αναθεωρήσουμε αυτή την πολιτική;

Αθανασίου: Δεν είναι καιρός να αναθεωρήσουμε αυτή την πολιτική;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθανασίου, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ επισήμανε ο Πρωθυπουργός έχει οχυρωθεί στο «ή εγώ ή το χάος».

«Το θέμα είναι, ύστερα από έξι χρόνια τι έχεις κερδίσει μέχρι τώρα. Δεν είναι καιρός να αναθεωρήσομε αυτή την πολιτική; Σήμερα υπάρχει κάτι το εξοργιστικό. Υπάρχει μια απόφαση που έχει υπογραφεί από την Πέμπτη το πρωί για τη ρύθμιση των χρεών στην Εφορία. Έναν ψηφισμένο και διορθωμένο νόμο, η τρόικα δεν έχει ανάψει το πράσινο φως για να εφαρμοστεί. Μπορεί να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση;

«Δοκιμάζεις κάτι και αν αυτό που δοκιμάζεις έχει αποτύχει, πολύ απλά, το αλλάζεις. Το ζήτημα είναι ότι δεν το λέει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσέξτε τι λένε οι ξένοι, τι λέει η αμερικανική κυβέρνηση, τη λέει η βρετανική κυβέρνηση. Όλοι βάλλουν εναντίον της Μέρκελ. Δύο χώρες της Ευρωζώνης, η Ιταλία και η Κύπρος είναι επίσημα σε ύφεση. Της λένε λοιπόν, ότι όχι μόνο δεν πας καλά ως Ευρώπη, αλλά κανείς κακό και στην παγκόσμια οικονομία. Νομίζω ότι πρέπει να πιαστούμε από τέτοιες σταθερές».

«Ο Πρωθυπουργός μιας πολιτισμένης χώρας, πίνει καφέ με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάθε μήνα. Όταν όμως ο κ. Σαμαράς δεν το κάνει, όταν λέει ή εγώ, ή το χάος, τότε που οδηγούμαστε;», πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να φοβόμαστε να μιλάμε και δεν πρέπει να φοβόμαστε και να διορθώνουμε. Πρέπει να μιλάμε ελεύθερα. Έχουμε λησμονήσει τα αυτονόητα. Δεν έχουμε καμία αντίδραση από την πλευρά του Μαξίμου. Δεν είναι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη που προτρέπει τον κ. Σαμαρά να συνομιλήσει με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Τι φανερώνει αυτό; Ότι έχει οχυρωθεί ο Πρωθυπουργός μας στην πολιτική ή εγώ, η το χάος».

«Η πρόταση Σταθάκη, παρακάμπτει κατά κάποιο τρόπο τον μηχανισμό του Συντάγματος. Όταν λέει ο Συνταγματικός νομοθέτης, ότι στην 3η ψηφοφορία που δεν αναδειχθεί πρόεδρος, πάμε σε εκλογές, ο μηχανισμός αυτός, επιτρέπει τις εκλογές. Θεωρούνται οι εκλογές στην Ελλάδα, μη σταθερότητα, ενώ σε άλλες χώρες, δεν θεωρούνται απώλεια της σταθερότητας»

«Για τα τελεσίγραφα της τρόικας, ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να σπάσει τα μέτρα σε δύο δόσεις. Η τρόικα επιμένει να μπουν όλα μαζί. Ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι αν εφαρμοστούν αυτά που ζητά η τρόικα για τις συντάξεις τότε θα μειωθούν και οι κύριες 10-20%. Πάει άλλο αυτή η πολιτική; Δεν δοκιμάστηκε;».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ