Το ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τα μεγάλα τρέχοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και την διαπραγμάτευση με τους εταίρους και την τρόικα στο πλαίσιο των όσων είπε στην εισήγηση του – λίγο αργότερα – στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΕΟΕΣ. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και παραγωγική, αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στις συνεχείς πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και ιδίως της κοινοβουλευτικής ομάδας του, που έχουν ως άξονα  αφενός μεν την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της απασχόλησης, αφετέρου δε τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Αυτό είναι το στίγμα του ΠΑΣΟΚ που λειτουργεί ως εγγυητής όχι απλά της κυβερνητικής, αλλά της εθνικής σταθερότητας με προοδευτικό πρόσημο.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης, ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση, το μνημόνιο και την ασφυκτική επιτήρηση της τρόικας και η αλλαγή σελίδας είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για να κατανοήσει ο ελληνικός λαός τις δύσκολες επιλογές του 2010 και τις πρόσθετες κινήσεις του 2011-12. Από την άποψη αυτή, όσοι χειρίστηκαν κρίσιμες πτυχές και στιγμές της τελευταίας πενταετίας έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιτυχή ολοκλήρωση της τεράστιας αυτής προσπάθειας που ανέλαβε αρχικά μόνο του το ΠΑΣΟΚ, ενώ άλλες πολιτικές δυνάμεις προσχώρησαν  πολύ αργότερα στη λογική της εθνικής ιστορικής ευθύνης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και στο βαθμό προεκλογικής στράτευσης και συμμετοχής διαφόρων στελεχών της Παράταξης.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος περιμένει τις γραπτές απόψεις του κ. Παπανδρέου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, της Παράταξης και πρωτίστως της χώρας και θεωρεί σημαντικό να υπάρχουν  τέτοιες  συμβολές που – παρά τις επιμέρους απόψεις – συμβάλλουν στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης της Παράταξης και σε ένα ουσιαστικό διάλογο που προϋποθέτει και υπηρετεί την συστράτευση όλων των δυνάμεων του χώρου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την ενότητα και αξιοπιστία και ενισχύουν την εκλογική επιρροή  του Κινήματος και της Παράταξης.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι ενστάσεις του Παπανδρέου στον Βενιζέλο

ΦΩΤΟ-Η συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου

ΒΙΝΤΕΟ-Ξεκίνησε η συνάντηση του Βενιζέλου με τον Παπανδρέου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ