Μητρόπουλος: Είναι αυτονόητο αυτό που είπα…

Μητρόπουλος: Είναι αυτονόητο αυτό που είπα…

«Εάν δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορέσουν να ακυρωθούν οι νόμοι και να τεθεί το θέμα διαγραφής του χρέους, και υπάρχουν κόμματα, που είτε ψήφισαν είτε συναινούν με τη μνημονιακή πολιτική, θα υπάρξει πρόβλημα υλοποίησης των κεντρικών εκφωνήσεων της κυβέρνησης μας. Είναι αυτονόητο αυτό που είπα».

Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μητρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm 97,8, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή του δήλωση, σύμφωνα με την οποία εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία, μπορεί να αναγκαστεί να ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική.

«Όσοι ξέρουμε το θεσμικό πλαίσιο του μνημονίου, δεχόμαστε τις εισηγήσεις σας αλλά είμαστε επιφυλακτικοί γιατί πάνω στο θεσμικό πλαίσιο του μνημονίου δεν μπορεί να επαναχτιστεί το κύρος της κοινωνίας, όταν οι δανειστές –κάτι που δεν έγινε ούτε στη Ναμίμπια πριν φύγουν οι αποικιοκράτες- μπορούν να αλλάζουν νόμο κυρίαρχου κράτους –επειδή εσείς το αποκαλύψατε και ήταν μεγάλη επιτυχία- με ένα απλό e-mail» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, απευθυνόμενος στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ