Μιχελάκης: Οι εκλογές αυτή την ώρα είναι καταστροφή

Μιχελάκης: Οι εκλογές αυτή την ώρα είναι καταστροφή

Ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την Κάτια Μακρή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό για προκήρυξη εκλογών με αφορμή πιθανό ναυάγιο στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Δεν τις γνωρίζω αυτές τις εισηγήσεις. Εμένα η άποψή μου στο ζήτημα αυτό είναι ότι εκλογές αυτή την ώρα, την κρίσιμη στιγμή που η χώρα πάει να κάνει το γύρισμα, που σιγά-σιγά με το σταγονόμετρο αρχίζει να δίνει, όχι αυτά που θα έπρεπε, αλλά αυτά που μπορεί, είναι καταστροφή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης σημειώνοντας ότι ο κόσμος επιζητά σταθερότητα και όχι εκλογές.

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ βάζει εμπόδια και προσκόμματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα γιατί δεν αντέχει το πολιτικό κόστος ο κ. Μιχελάκης απάντησε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που τρία κόμματα, τελείως διαφορετικά, ένα Αριστερό, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τώρα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν φτιάξει μία συγκυβέρνηση με στόχο να σώσουν τη χώρα από τη χρεωκοπία. Να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της».

Και πρόσθεσε: «Εγώ από αυτή τη συνεργασία κρατώ πάντα, γι’ αυτό και σας είπα ότι δεν θέλω να μπω σε ιστορικές αναφορές, δεν είναι της παρούσης, δεν είναι σκόπιμο και δεν είναι το πρόβλημα της κοινωνίας αυτή τη στιγμή, κρατώ πάντα λοιπόν τα θετικά. Οτι τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης, από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η χώρα πέτυχε αυτά που πέτυχε, το επόμενο διάστημα μέχρι σήμερα, με τα δύο κόμματα να στηρίζουν την κυβέρνηση, θεωρώ και εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν μεγάλη απώλεια η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, θεωρώ και κρατώ τα θετικά. Και τα θετικά είναι αυτά που σήμερα δίνουν μεγέθη δημοσιονομικά που αν τα συγκρίνουμε με άλλες χώρες, υπήρχε την Κυριακή στον Τύπο που έδειχνε τα δημοσιονομικά μεγέθη 5 χωρών, είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα με βάση στοιχεία της Eurostat. Αυτό κρατώ ως θετικό στοιχείο».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ