Μακρή: Απόλυτα νόμιμη η επιστολική ψήφος μου

Μακρή: Απόλυτα νόμιμη η επιστολική ψήφος μου

Απάντηση στην καταγγελία της Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την εγκυρότητα της επιστολικής ψήφου της στην ψηφοφορία των τροπολογιών της Παρασκευής δίνει με δήλωσή της η Ζέττα Μακρή.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως η επιστολική της ψήφος ήταν απόλυτα νόμιμη ενώ κατηγορεί την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την «επιπολαιότητα» με την οποία αντιμετώπισε το ζήτημα.

Αναλυτικά η απάντηση της κ. Μακρή:

«Είτε από άγνοια είτε από  εμπάθεια κατηγορείται το κόμμα της Ν.Δ. και η Βουλή ότι, παρά την κείμενη νομοθεσία και τον ισχύοντα κανονισμό, μου επέτρεψε να ψηφίσω με επιστολική ψήφο στην ονομαστική ψηφοφορία της Παρασκευής,  14 Νοεμβρίου 2014. Είναι, όμως, πολύ εύκολο να μάθει ένας άπειρος βουλευτής την διαδικασία εάν, βεβαίως, είναι καλών προθέσεων. Μπορεί, απλώς, να ρωτήσει. Η δε ενδιαφερόμενη συντοπίτισσα συνάδελφος θα μπορούσε να απευθυνθεί στην κόρη της Μικαέλα Παπαδοπούλου, έμμισθη συνεργάτιδα του προέδρου των ΑΝΕΞ. ΕΛ.  Π.  Καμμένου, που θα την κατατόπιζε σχετικά.

Επί του θέματος, που δημιούργησε η κ. Χρυσοβελώνη: O Ροταριανός όμιλος Λευκωσία Λήδρα μου απέστειλε πρόσκληση,  με την οποία με καλούσε να είμαι η μία εκ των δύο κεντρικών ομιλητών σε φιλ��νθρωπική εκδήλωση στην Λευκωσία. Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη του ανοικτού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Εκτός του υπουργού Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Φίλιππου Πατσαλή,  συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τώρα πρόεδρος της Κυπριακής Αντικαρκινικής Επιτροπής,  κ. Σαρλής. Η πρόσκληση  απευθύνθηκε σε εμένα, με την ιδιότητα της βουλευτού και πρώην υφυπουργού Υγείας  με αρμοδιότητα για το θέμα αυτό,  κατά την διάρκεια της θητείας μου.

Ως όφειλα, ενημέρωσα τον Γεν. Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. κ. Θ. Μπούρα,  που ενέκρινε την μετάβασή μου. Εν συνεχεία,  το σχετικό αίτημα προωθήθηκε  στην αρμόδια  Διεύθυνση των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, συνετάγη το σχέδιο της απόφασης, προωθήθηκε, υπηρεσιακά, στον Γεν. Γραμματέα της Βουλής, (τελικό αποδέκτη), ο οποίος και υπέγραψε την απόφαση. Με την απόφαση αυτή του Γ. Γραμματέα εγκρίθηκε η συμμετοχή μου στην εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, ως κοινοβουλευτική αποστολή.

Αξίζει να τονίσω ότι για το ταξίδι αυτό η Βουλή των Ελλήνων ΔΕΝ, επαναλαμβάνω ΔΕΝ επιβαρύνθηκε, γιατί τα έξοδα μετάβασης και παραμονής μου καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από τους διοργανωτές.

Η απόφαση του Γ.  Γραμματέα, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, αναρτάται στην Διαύγεια δέκα ημέρες μετά την επιστροφή του βουλευτή, όπως ειδική ρύθμιση ορίζει. Συνεπώς, ΝΟΜΙΜΑ ψήφισα με επιστολική ψήφο. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ!

Γνωρίζω ότι στενοχωρώ την ¨επιμελή¨ συνάδελφο. Δεν θα είχε εκτεθεί, όμως, εάν ρωτούσε είτε την γραμματεία της Βουλής, (στεγάζεται στην Βουλή στο διπλανό γραφείο  από το γραφείο των ΑΝΕΞ. ΕΛ.), είτε τον ίδιο τον πρόεδρο της, που κάνει, νόμιμα, χρήση των σχετικών διατάξεων συχνότατα.

Ορισμένοι εξ ημών, γνωστοί και πέραν της εκλογικής μας περιφέρειας δεχόμαστε ανάλογες προσκλήσεις , λόγω της ιδιότητας μας και της δράσης μας. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Δεν μπορεί να απουσιάζει η Βουλή των Ελλήνων από τα διεθνή fora. Πολύ περισσότερο,  όταν δεν επιβαρύνεται οικονομικά. Πολλοί εξ ημών συμμετέχουμε και σε διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Τι προτείνει η συνάδελφος; Αποχή και απομόνωση; Τοπικιστική περιχαράκωση στις εκλογικές μας περιφέρειες;

Σε κάθε περίπτωση, την ευχαριστώ για την δημοσιότητα που έδωσε στην αποστολή αυτή, θυμίζοντας στο πανελλήνιο την προσπάθεια που κατέβαλα  ως υφυπουργός Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, προσπάθεια μάλλον μοναχική και σίγουρα αντιδημοφιλή.

Προφανώς,  και θα λάβει την προσήκουσα απάντηση με την κοινοποίηση των εγγράφων που ζητεί από την Βουλή,  όπου και απευθύνθηκε. Μέχρι τότε,  ας καθησυχάσει το κόμμα της,  που δεν χρειάζεται «να προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια». Άνθρακες ο θησαυρός!

Αλλά, κ. Χρυσοβελώνη, έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν! Σας εξομολογούμαι ότι δεν με εκπλήξατε. Ελπίζω τα προσωπικά, επαγγελματικά ή πολιτικά θέματα που σας απασχολούν να τα αντιμετωπίζετε με λιγότερη επιπολαιότητα. Στο κάτω κάτω της γραφής είστε και δικηγόρος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ