Τάγματα εφόδου από το 1996 είχε η Χρυσή Αυγή

Τάγματα εφόδου από το 1996 είχε η Χρυσή Αυγή

Υπόμνημα – «φωτιά» που αναλύει εγκληματικές ενέργειες και συντονισμένο τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής από το 1996 κατέθεσε χθες στο Εφετείο η πολιτική αγωγή του Αιγύπτιου αλιεργάτη, που δέχθηκε τον Ιούνιο του 2012 δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου στο Πέραμα.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα, το οποίο αναφέρεται σε 90 δικογραφίες κατά του ακροδεξιού μορφώματος, επισημαίνονται διαφοροποιήσεις από την εισαγγελική πρόταση του Ισίδωρου Ντογιάκου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

«Η βασική διαφοροποίηση έχει να κάνει με το χρόνο συγκρότησης των ταγμάτων εφόδου. Το υπόμνημα αναφέρει ότι από το 1996 δρουν αποδεδειγμένα μέλη της οργάνωσης ως μέλη ταγμάτων εφόδου ενώ η πρόταση Ντογιάκου αναφέρει ότι η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής ξεκινά το 2008», λέει ο Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος του Αιγύπτιου Αμπουζίντ Εμπάρακ.

Προσθέτει δε ότι «τονίζεται η σημασία της κεντρικότητας της δράσης και της στρατιωτικής δομής των ταγμάτων εφόδου από τη δεκαετία του 90’. Η ύπαρξη ταγμάτων στοιχειοθετεί το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί από τότε ως εγκληματική οργάνωση. Ότι δρούσαν συντονισμένα αποδεικνύεται από την παλιά υπόθεση του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου και τις καταδικαστικές αποφάσεις μελών του κόμματος που ακολούθησαν».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ