Μαρκόπουλος: Η τρόικα δεν θα πάρει ότι ζητάει

Μαρκόπουλος: Η τρόικα δεν θα πάρει ότι ζητάει

 

Για τα 19 “αγκάθια” της συμφωνίας με την τρόικα και για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.

Ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι η τρόικα θα έρθει σύντομα «για να συμφωνήσουμε, όχι για να διαφωνήσουμε» και σημείωσε: «Όλα αυτά που ζητούν δεν θα τα πάρουν. Η εμπειρία διδάσκει σε όλους μας ότι ζητούν πολλά για να πάρουν λίγα».

«Ότι ζητά η τρόικα δεν σημαίνει ότι θα το πάρει», τόνισε και συμπλήρωσε: «Αυτό που θέλει η τρόικα και το θέλουμε και εμείς, είναι να τελειώνουμε με την ψαλίδα, με τα διάφορα δημοσιονομικά κενά και να πάμε σε μία ολοκληρωμένη διαπραγμάτευση».

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την ανάγκη να είναι ψηλά η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, ώστε, όπως είπε «να δανειστούμε από τις αγορές το 2015 με χαμηλά επιτόκια».

«Η ελληνική οικονομία είναι δεμένη από τους δανειστές, αλλά έχει βαθμίδες ελευθερίας, για να μπορεί να παράγει η ίδια πλούτο. Δεν θεωρώ ότι κάποιος θέλει να δέσει κάποια κυβέρνηση περισσότερο από μία άλλη. Θεωρώ όμως ότι και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση οφείλουν να στέλνουν θετικά μηνύματα σε ότι αφορά τα σχέδιά τους για την ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλου.

Τέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μηνύματα που στέλνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μία παλινδρόμηση σε ένα μοντέλο που απέτυχε, της δεκαετίας του ‘80».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Διαβάστε επίσης:

“Εντός των προσεχών ημερών η τρόικα στην Αθήνα”

Κομισιόν: Στόχος η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως τις 8 Δεκεμβρίου

Τα 19 “αγκάθια” της συμφωνίας με την τρόικα

Βούλτεψη: Συνηθισμένη η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ κυβέρνησης-τρόικας

BINTEO-Γεωργιάδης: Θα βρεθούμε στο έλεος των αγορών εάν…

Βορίδης: Θα καταλήξουμε σε συμφωνία με την τρόικα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ