Παραδόθηκε στον Μεϊμαράκη η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Παραδόθηκε στον Μεϊμαράκη η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

«Εγγυητή στη διαχείριση των πόρων των φορολογουμένων» χαρακτήρισε το Ελεγκτικό Συνέδριο ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή την παράδοση της ετήσιας έκθεσης του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαο Αγγελάρα.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο Ελεγκτικό Συνέδριο θυμίζοντας ότι ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν εκείνος που έστειλε όλες τις συμβάσεις για έλεγχο, αν και δεν είχε ακόμη θεσπιστεί τέτοια υποχρέωση.

«Εμπιστεύομαι πάρα πολύ το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όταν ανέλαβα υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλα όλες τις συμβάσεις για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ μέχρι τότε δεν υπήρχε δια νόμου ο έλεγχος επί των συμβάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που υπηρέτησα μια κυβέρνηση που καθιέρωσε νομοθετικά τον υποχρεωτικό έλεγχο των συμβάσεων. Πιστεύω ότι είστε η εγγύηση για τη διαχείριση των πόρων των φορολογουμένων».

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκος Αγγελάρας, παραδίδοντας την έκθεση του οικονομικού έτους 2013, είπε ότι περιλαμβάνει καίριες παρατηρήσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και της Βουλής, θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες.

 

Διαβάστε επίσης:

Αβραμόπουλος: “Στην κορυφή της ΕΕ το μεταναστευτικό”

Νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Πιπιλή: Αν ο Καρατζαφέρης είχε δηλώσει τις οffshore θα είχε μπει φυλακή

Πάγκαλος: Ανυπόληπτη και ημιμαθής η Δούρου-Δεν ξέρει τον Λαμπράκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ