Η διαδρομή, τα πόθεν έσχες και η παραίτηση

Η διαδρομή, τα πόθεν έσχες και η παραίτηση

Τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη βάζουν στο μικροσκόπιό τους ορκωτοί λογιστές, ύστερα από σχετικό αίτημα των εισαγγελικών αρχών και τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή για τις δύο υπεράκτιες εταιρείες, όπου εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. Ευρώ.

Η Realnews  αποκάλυψε την Κυριακή  σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της το εισαγγελικό αίτημα στη Βουλή για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του Προέδρου του ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «τα δύο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος -μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο- μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων».

Με βάσει την έρευνα της δικαιοσύνης, η εταιρεία Catalina International, προκύπτει, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Realnews, να έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που ήταν ο μεσάζοντας για να κλείσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma. 

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και εφόσον από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι δεν είχε συμπεριλάβει τις δυο υπεράκτιες στις δηλώσεις πόθεν έσχες μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με δυο ποινικά αδικήματα αφενός για την αναληθή δήλωση πόθεν έσχες και αφετέρου για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρία, καθώς με νόμο του 2010 έχει απαγορευθεί σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν στη σύνθεση offshore εταιριών. 

Δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί

Μετά την αποκάλυψη της Realnews ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται να είναι σε δύσκολη θέση. Ο κ. Καρατζαφέρης εμφανίζεται έτοιμος να παραιτηθεί, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, από την προεδρία του ΛΑΟΣ. Ο ίδιος με δήλωσή του το απόγευμα της Κυριακής, είπε ότι «σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό. Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε ότι ο ίδιος θα κάνει τις επιλογές του (σ.σ. στο πλαίσιο αυτό όπως προαναφέραμε θα υποβληθεί και η παραίτησή του) ώστε να διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. «Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες» τόνισε.

Εν αναμονή της απάντησης για τα πόθεν έσχες

Η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής θα ενημερωθεί πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, για τα αποτελέσματα του ελέγχου, στη συνεδρίαση όπου θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τους πρώην υπουργούς που είχαν ελλιπή πόθεν έσχες. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε δυο δηλώσεις πόθεν έσχες για τα έτη 2009 και 2012 δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στην ύπαρξη των δυο επίμαχων υπεράκτιων εταιριών. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ 2009

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ 2012

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ