Γεωργιάδης: Ο Σαμαράς θα μείνει στην ιστορία-Έχει δίκιο η τρόικα για τις μεταρρυθμίσεις

Γεωργιάδης: Ο Σαμαράς θα μείνει στην ιστορία-Έχει δίκιο η τρόικα για τις μεταρρυθμίσεις

Την συμβολή του Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθεια της χώρας να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Ο Σαμαράς κράτησε τη χώρα στο ευρώ… Αυτή είναι η μεγάλη του επιτυχία, και γι’ αυτό θα μείνει στην ιστορία», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ενώ τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές.

«Χρειαζόμαστε την τρόικα να αλλάξουμε συνδικαλιστικό νόμο; χρειαζόμαστε την τρόικα να κάνουμε αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων;», προσέθεσε.

Παράλληλα, τάχθηκε στο πλευρό της τρόικας για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και εξήρε το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

«Για να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, η αξιολόγηση προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις. Το τελευταίο εξάμηνο ο μόνος που κάνει μεταρρυθμίσεις είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει καταφέρει με διαπραγμάτευση να μη συνεχιστούν οι υποχρεωτικές απολύσεις (στο δημόσιο) το 2015, αλλά η διαπραγμάτευση προβλέπει να επιτευχθεί ο στόχος του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του τους πετύχαμε τους στόχους αλλά τώρα διαβάζω ο ένας υπουργός δεν υπογράφει, ο άλλος δεν υπογράφει.

Είναι προφανές ότι το τελευταίο εξάμηνο η Ελλάδα έμεινε πίσω στις μεταρρυθμίσεις, δεν είναι τρελοί οι Ευρωπαίοι που μας τα λένε», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ