Επίτιμος δημότης Ναυπλίου ο Σαμαράς

Επίτιμος δημότης Ναυπλίου ο Σαμαράς

 

Με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου, ύστερα από πρόταση του δημάρχου της πόλης Δημήτρη Κωστούρου, ανακήρυξε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επίτιμο δημότη Ναυπλιέων.

Ο δήμαρχος κ. Κωστούρος, ζήτησε να υπερψηφιστεί η πρότασή του λέγοντας ότι ο Πρωθυπουργός, «έχει στενή σχέση με την πόλη, στάθηκε στην πόλη και τον δήμο όποτε αυτό χρειάστηκε κι έτσι του λέμε ένα ευχαριστώ» ανέφερε χαρακτηριστικά. Προσθέτοντας πως, «καλούμαστε να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός της χώρας, στο ανώτατο αξίωμα που μπορεί να τον οδηγήσει η ψήφος, σαν επίτιμο δημότη».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία τελικά και υπερψηφίστηκε από την παράταξη του δημάρχου και τρεις συμβούλους της παράταξης «Ναύπλιο- Νέα Ελπίδα» του Χρήστου Γραμματικόπουλου, οποίος στην εισήγησή του σημείωσε ότι η πρόταση έρχεται σε λανθασμένη χρονική περίοδο.

Καταψήφισαν η παράταξη «Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή» του Παντελή Κοκκινόπουλου, που χαρακτήρισε την πρόταση ανακήρυξης προσβλητική, ενώ απουσίαζαν από τη συνεδρίαση οι σύμβουλοι των παρατάξεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Άλλης Πρότασης», που όμως με ανακοινώσεις τους είχαν ταχθεί εναντίον.

Η τελετή της ανακήρυξης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ