Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Καμαρά

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Καμαρά

Στα γραφεία της Φούτμπολ Λιγκ, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση του ποδοσφαιριστή της Λαμίας Τζον Καμαρά, βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του τμήματος Αθλητισμού και του τμήματος δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέδωσε ψήφισμα στην πειθαρχική επιτροπή, ενώ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ενωσης, Σπύρο Καλογιάννη. Ο τελευταίος κάλυψε την πειθαρχική επιτροπή, λέγοντας ότι ήταν υποχρεωμένη να καλέσει σε απολογία τον διεθνή ποδοσφαιριστή από της Σιέρα Λεόνε, από τη στιγμή που καταγράφηκε από το διαιτητή στο φύλλο αγώνα, εκτίμησε όμως ότι ο Καμαρά θα απαλλαχθεί.

Στο ψήφισμα που επέδωσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται ότι ο Καμαρά είναι ήδη θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς από την ίδια του την ομάδα, η οποία τον απέκλεισε για ένα διάστημα επειδή είχε ταξιδέψει στη Σιέρα Λεόνε και θεωρήθηκε πιθανό να έχει μολυνθεί από τον ιό Εμπολα. «Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να δοθεί κι άλλη τροφή στο ρατσισμό και μια αντιδημοκρατική κουλτούρα που θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να βρίσκεται μέσα σε γυάλα», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα, που καταλήγει ζητώντας την απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος του παίκτη.

Ο Τζον Καμαρά έχει κληθεί σε απολογία επειδή, στη διάρκεια του αγώνα της Β΄ εθνικής με τη Λάρισα, σήκωσε τη φανέλα του και εμφάνισε από μέσα ένα μπλουζάκι, το οποίο έγραφε «Είμαστε Δυτικο-Αφρικανοί. Δεν είμαστε ιός», ενώ είχε τυπωμένες τις σημαίες της Σιέρα Λεόνε, της Λιβερίας και της Γουινέας, των τριών χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του Εμπολα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του Καμαρά στην πειθαρχική επιτροπή αναβλήθηκε για την επόμενη Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης:

 

Κάλεσαν σε απολογία τον Καμαρά για τον… Έμπολα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ